Военни експерти с коментар ще се включи ли Беларус във войната в Украйна

  • 20 декември 2022 08:03

  • 2027
  • 33
Военни експерти с коментар ще се включи ли Беларус във войната в Украйна
© Нова телевизия

Информация за български оръжия в Украйна има отдавна, има разпространени снимки от фронта. Това коментира военният експерт Тодор ТагаревТодор Тагарев Тодор Тагарев е министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. Тагарев е роден е на 18 април 1960 г. в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 10604

Лукашенко е в сложна позиция. Той разбира, че огромна част от обществото няма да подкрепи намеса в Украйна. Той играе тази сложна игра, защото през 2020 г. манипулира изборите и намери подкрепа в Путин. Изявленията на Лукашенко са, че атаките идват от НАТО, добави Тагарев. 

В интерес на Русия е да има забавяне на бойните действия, за да мобилизира силите си на фронта. Украинската армия получава достатъчно помощ, за да генерира ефективни бойни действия и през зимния сезон, отбеляза още експертът. 

Путин: Русия не иска да поглъща Беларус

Според журналиста Александър Велев България играе на криеница по въпроса за даване на оръжия за Украйна. 

Наше оръжие в Украйна има, но то е дадено по други пътища – през Полша и други Източноевропейски държави, каза още той. 

По думите му всички държави говорят открито за оръжията, които дават на Украйна, докато България засекретява списъците. 

Не вярвам Лукашенко да се включи. Това, че Путин е притиснат го кара да търси съюзници. Лукашенко може да се чувства принуден да помогне, защото след изборите Путин го остави на власт, посочи още Велев.

Познавайки българската държавна администрация, администрацията на Министерство на отбраната и Българската армия съм убеден, че няма оръжие, което да е тръгнало към Украйна. Това коментира военният екперт Владимир Миленски. 

Според него снимката с военния ни министър Димитър Стоянов я пуска Украйна, защото иска да покаже политическата помощ, която получава.

Военният министър е в Украйна

Путин отива при Лукашенко, което говори за слабост от страна на Русия. Потенциал за откриване на втори фронт за блокиране на украински сили на север има. Това означава отслабване на украинските сили на изток, допълни Миленски.  

Според него Русия провежда следваща вълна на мобилизация. 
 

Виолета Симеонова
2027 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
Ukraina55

2022.12.20 | 08:54

3
Ако Беларус влезе във войната със Украина,Беларус ще изгуби и Лукашенко ще гледа как Беларус,ще бъде разрушен и разорен.Ако Лукашенко иска да си запази Беларус цяла,по-добре да не се меси във воината,или Беларус ще бъде унищожена и изолирана от света.Лукашенко няма толкова силна армия като украинците,че да се справи със обучени украински войски,които могат да го размажат.Но Лукашенко е пумиара на Путин и Путин като му каже легни Лукашенко,ляга сега оближи топките си Лукашенко тои го прави,легни по корем и се върти и скимти Лукашенко го прави ха ха ха,затова е пумияра,Лукашенко които няма думата и се въргаля във калта и скимти,когато му заповяда Путин и управлява държавата му ха ха ха.Лукашенко влез във войната със украинците и ще съжаляваш много жестоко,Беларус ще изгори.Силната Русия проси за помощ от Беларус като цигани да им помогне със украинците ха ха ха,смях и позор за Русия тези слабаци.
Тодор

2022.12.21 | 20:27

33
Като изключим правописните грешки и пълната липса на елементарна лексика,моята препоръка е да посетиш специалист по душевно здраве,демек психиатър.

2022.12.20 | 22:15

20
"Непобедимата" РуZия досега е загубила 19 войни! България е една от държавите побеждавали някога РуZия! Помнете 3 март 1918 г.!
ИЛИЕВА..

2022.12.21 | 19:53

32
Вие добре ли сте, за каква натовска и европейска България,тези въобще са ни я отнели, а ти ги величаеш дето са ни направили поредната колония на ФАЩ....
⛔➖⛔✌️Mapия Цънцapoвa✌️

2022.12.21 | 01:35

31
☞Я дa видим пъpвo нaштa милициoнepcka koчинa-БГ! ☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz ...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞☠️Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞☠️Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk: tiny.cc/az70vz ➤Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk: tiny.cc/az70vz ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи: tiny.cc/0lwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия: tiny.cc/blwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия: tiny.cc/elwyuz ➤Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници: tiny.cc/jeayuz ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz ➤Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop: tiny.cc/kfayuz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz ➤Koльo Kитaeцa: Maджo, Maцoлa, Бoйko Бopиcoв и Mapгинитe: tiny.cc/uk82vz ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz

2022.12.20 | 22:18

26
РуZия е наш вековен враг! Който я слави е антибългарин и предател! Смърт на предателите! Да живее натовска и европейска България!

2022.12.20 | 23:45

30
колко дебилно изказване, жалко че няма достойни коментарии.

2022.12.20 | 23:43

29
откъде знаеш?

2022.12.20 | 22:18

27
Путака се напикава здраво в леглото всяка нощ, а в понеделник, сряда и петък също се насира обилно!

2022.12.20 | 23:43

28
откъде знаеш?

2022.12.20 | 22:18

25
Местните говнояди на рашистка служба много обичат аналната и джендърската тема, защото работят за Рашистката ПЕДЕРАЦИЯ, а и самите те са такива.

2022.12.20 | 22:17

24
РуZия е икономическо джудже, политически лилипут, военен пигмей, а след неизбежния ѝ разгром ще се превърне и в географски гном. РуZия на колене пред НАТО и ЕС! Ние налагаме санкциите, ние определяме правилата, ние сме силните на деня! И северноазиатската бедна кочина не може да направи друго, освен да се подчинява! Спуска се нова Желязна завеса и бедняшка РуZия отново ще гледа Запада през ключалката. С разширението на ЕС, НАТО и Шенген понятията Изток-Запад в Европа приемат нови измерения. Вече сме от Западната страна на Желязната завеса. България е част от Запада, набийте си го в путиноидните говноядски кратуни! Да живее европейска и натовска България!
Войната срещу НАТО

2022.12.20 | 22:17

23
Путин: - Товарищ Шойгу, как върви войната срещу НАТО в Украйна? Шойгу: - Много добре върви, товарищ Путин! Имаме само 100 000 убити от наша страна! Путин: - Отлично! А НАТО колко убити има? Шойгу: - НАТО още не е дошло.
РуZия разгромена с джобните на САЩ!

2022.12.20 | 22:16

22
Помощта, предоставена досега от САЩ на Украйна, се равнява на 1,2% от БВП на САЩ. За тях това са пари за семки, а "свръхдържавата" РуZия е позорно бита на бойното поле, направена за смях и навряна в кучи гъз.
Операция "Памперс"

2022.12.20 | 22:16

21
Кремъл изпитва голямо затруднение с доставката на памперси за Вожда. Не могат да внасят заради санкциите, а местно производство няма! "Намираме контрабандно малки количества на изключително висока цена. - заяви източник близък до Кремъл, пожелал анонимност. - Не можем да оставим Вожда без памперси. Всички служби са ангажирани с това като топ приоритет!"

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини