Лукашенко: Беларус и Русия остават открити за диалог с различни страни, сред които и европейските

  • 19 декември 2022 19:12

  • 607
  • 1
Лукашенко: Беларус и Русия остават открити за диалог с различни страни, сред които и европейските
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Укрепването на двустранните отношения е естественият отговор на променящата ситуация в света, при която Русия и Беларус постоянно са подложени на натиск. Това заяви беларуският президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в по време на преговори в Минск с руския си колега Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През

В същото време Лукашенко каза, че Беларус и Русия остават открити за диалог с различни страни, сред които и европейските: "Надявам се, че в скоро време там ще се вслушат в гласа на разума и ще преминем към конструктивно обсъждане както на въпросите на общата сигурност, така и на бъдещия световен ред". 

Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През на свой ред акцентира върху двустранното сътрудничество в енергетиката, военната промишленост и космоса. Той изрази очакването си, че до края на годината търговският обмен между Русия и Беларус ще достигне рекордните 40 милиарда долара.

Путин пристигна на посещение в Беларус

Преговорите започнаха в разширен състав с участието на министрите на отбраната и на външните работи. След това е предвидена среща на четири очи между Путин и Лукашенко. Очаква се по-късно те да дадат обща пресконференция.

В навечерието на срещата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично опроверга твърденията, че Путин отива в Минск, за да принуди Беларус да се включи в така наречената специална военна операция в Украйна, отбелязва БНР. 

Константин Тодоров
607 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
е тва е

2022.12.19 | 20:41

1
демокрация и грижа за обикновените хора

Добави коментар

Водещи новини