Русия обмисля три възможни отговора на тавана на цената на нейния петрол

  • 07 декември 2022 11:24

  • 1807
  • 3
Русия обмисля три възможни отговора на тавана на цената на нейния петрол
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Русия обмисля три възможни варианта за отговор на наложения от Запада таван на цената на нейния петрол, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Ведомости".

Най-строгият отговор предвижда забрана за продажба на руски петрол на държавите, които подкрепят тавана от 60 долара за барел, приет от страните от Г-7, посочва "Ведомости", като се позовава на два запознати източника, близки до правителството в Москва. Мярката би включила и забрана на продажбата и чрез посредници.

Вторият вариант, който се обсъжда, предвижда забрана на износа по договори, включващи таван на цената, без значение на страната, за която е предназначен петролът.

Третият вариант предлага установяването на максимално възможната отстъпка от цената на руския петрол сорт Урал спрямо международните стандарти.

От днес влиза в сила ценовият таван върху вноса на руски суров петрол, превозван по море

Руският вицепремиер Александър Новак заяви вчера, че руският отговор на тавана на цената на петрола ще стане ясен още този месец. Той намекна, че Русия може да намали производството, макар и не с много.

Вчера агенция Блумбърг съобщи, че Москва обмисля да наложи под на цената, под който руският петрол не може да бъде търгуван, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1807 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:36

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Няма как да си Българин, и да не обичаш Русия!

2022.12.07 | 12:54

1
Слава на Русия!

2022.12.07 | 16:18

2
Слава на БЪЛГАРИЯ , долу русия!!!

Добави коментар

Водещи новини