Москва издирва сина на руски губернатор, задържан в Италия заради заобикаляне на антируските санкции

  • 28 октомври 2022 17:28

  • 547
  • 5
Москва издирва сина на руски губернатор, задържан в Италия заради заобикаляне на антируските санкции
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Москва включи днес в списъка си с издирвани лица синът на губернатора на сибирския регион Красноярск, който беше задържан в Италия по искане на САЩ заради заобикаляне на санкциите, предаде Франс прес.

Русия издирва обвинения в пране на пари Артьом Ус, син на руския политик Александър Ус. Артьом Ус беше задържан на летище "Малпенса" в Милано на 17 октомври. Американското правосъдие го обвинява в незаконна продажба на американски технологии на оръжейни компании в Русия. 

Името на 40-годишния Артьом Ус се появи днес в официалния списък с лица, издирвани лица от руската полиция. Съд в Москва заяви пред агенция ТАСС, че той е бил обвинен в пране на пари като част от организирана престъпна група - престъпление, което се наказва с до седем години затвор. Въпросните обвинения дават възможност на руските власти да поискат екстрадирането на Ус. По-рано от Кремъл осъдиха задържането му в Италия и обещаха да направят всичко, за да го защитят.

Кремъл: Западът открадна руските златни и валутни резерви със санкциите

Друг руски гражданин, задържан по същия случай - Юрий Орехов, беше арестуван в Германия миналата седмица. Вашингтон обвинява двамата, че заедно с още трима руснаци и двама венецуелски петролни брокери са закупили от САЩ електронни компоненти, поставяни на самолети, радари или ракети, след което са ги препродали на руски оръжейни компании, заобикаляйки действащите санкции. Част от това оборудване според Вашингтон по-късно е било използвано на украинските бойни полета. Мрежата е заподозряна, че е използвала една и съща подставена компания за прехвърляне на стотици милиони барели венецуелски петрол към Русия и Китай.

Артьом Ус не е единственият роднина на високопоставен руски политик, който има проблеми със закона след началото на инвазията в Украйна, предаде ДПА. В Норвегия синът на Владимир Якунин - бивш шеф на руските железници и доверен човек на Путин, беше задържан за управляване на дрон над арктическия остров Шпицберген. Той е от стратегическо значение за Русия, която възнамерява да удължи правата си за въгледобив там.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
547 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ukraina55

2022.11.14 | 10:15

5
Искателисиго руснаци е няма да го получите педали,ще си останете само със искането си и нищо няма да получите.Такаче ревете колкото искате руски педали,висте тъпанари и нищо няма да получите ха ха ха.Смърт за Русия.Ако си го искате ще сиго получите като капитолирате пред украинците и ги помолите да не ва заличават,тогава щесиго получите.
PaulaFox

2022.10.29 | 12:07

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Анонимен

2022.10.28 | 19:32

3
НИКОГА НЕ СЪМ ВЯРВАЛ, ЧЕ РУСКОТО ПЛЕМЕ Е ТОЛКОВА ТЪПО И ГЛУПОВО!
Анонимен

2022.10.28 | 19:25

2
Слава на Украйна! Смърт за Русия!
Анонимен

2022.10.28 | 19:23

1
Ще го духат руските педали! Няма работа в Италия! Всички такива ще изчезват безследно!

Добави коментар

Водещи новини