Путин иска да оптимизира вземането на решения и производството на екипировка за войната в Украйна

  • 25 октомври 2022 20:30

  • 3057
  • 27
Путин иска да оптимизира вземането на решения и производството на екипировка за войната в Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 днес призова за по-оптимизирано вземане на решения за руската военна кампания в Украйна. Този призив той отправи към участниците в нов Координационен съвет, предназначен да мобилизира подкрепата за руската инвазия, която навлезе вече в деветия си месец, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13108

Путин сформира съвета миналата седмица, когато въведе военно положение в четирите частично окупирани украински области, които обяви за част от Русия, но където руските сили понесоха редица неуспехи на бойното поле срещу укрепналата украинска армия.

Координационният съвет беше оглавен от руския премиер Михаил Мишустин, а негови заместници станаха вицепремиерът и ръководител на правителствената канцелария Дмитрий Григоренко и друг вицепремиер и министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров. В съвета влязоха и други вицепремиери, министри и ръководители на ведомства.

Изказванията на руския президент и тези на някои от членовете на съвета по същество са мълчаливо признание, че Русия не е била напълно подготвена за съпротивата, която е срещнала от страна на Украйна, чиято столица Киев устоя на руските опити да бъде превзета в началото на руската инвазия, отбелязва Ройтерс.

Путин каза, че засилената координация между държавните институции и регионите е необходима, за да се направлява работата на правителството за производството на повече екипировка за руските сили и за осигуряването им с по-добра медицинска и логистична подкрепа, макар и да не уточни в детайли как ще стане това.

"Много пъти, с много от вас, които сега участват в това съвещание, обсъждахме въпроси, свързани с необходимостта от обновяване на цялата ни работа за подобряване на административните процедури, и много пъти сме разглеждали тези проблеми от различни страни", каза Путин пред съвета, чието съвещание бе предавано по телевизията.

"Сблъскахме се с определени трудности и с необходимостта да модернизираме нашата работа, да ѝ дадем нов импулс и нов характер още в периода на пандемията от коронавируса. Тогава успяхме да направим много неща от гледна точка на обновяване на нормативната база, избавяне от архаичните процедури, които ни пречат да вървим напред с такива темпове, каквито са необходими на страната", допълни руският президент.

По думите на Путин вече много пъти във връзка с различни поводи и в сферата на икономиката, и в сферата на провеждането на специалната военна операция се е говорило за обновяване на процедурите, на нормативната база за вземане на решения по различни въпроси. "Това се отнася и до икономиката като цяло, отделните отрасли на стопанството, въоръжените сили, осигуряването на специалната военна операция с всичко необходимо", каза руският лидер.

Русия продължи с атаките, обвини Украйна и в атака с "мръсна бомба"

"Административната реформа е невъзможна без по-широка координация между всички институции: икономическия сектор, сектора на сигурността, регионите", допълни руският президент.

"Координационният съвет ще започне да работи на редовна база и ще ви докладваме за взетите решения, както е предвидено в указа - на седмична база", каза на Путин премиерът Мишустин.

Дори преди Путин да започне частичната мобилизация на стотици хиляди руски мъже миналия месец за войната в Украйна, руските войниците се оплакваха в социалните медии, че са лошо екипирани. Например на много от тях се наложило да си купят бронежилетки със собствени средства.

Председателят на Координационния съвет, премиерът Мишустин каза на Путин:"Трябва да ускорим работата за увеличаване на производството на лични защитни средства. Необходимо е да мобилизираме целия капацитет на леката промишленост, включително малките предприятия, за производство на военна екипировка. Трябва да направим така, че нашите защитници да не изпитват липса на екипировка".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3057 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
Ukraina55

2022.10.26 | 10:24

27
РФ нямат каски и униформи за руските си воиници,срам и позор за РФ,която бива избивана от украинските ракети.Смърт за Русия.Слава Украйна.Наи трагичната и слаба армия в света е руската,която дори каски няма и униформи.Слава Украйна.
Ukraina55

2022.10.26 | 09:35

26
Путин е закъсал здраво,каските му свършиха и руските воиници слагат купи за супи на главите си,сега и униформите свършиха на Путин и падна в черната дупка от която няма измъкване.РФ станаха роби на Иранците и колония,войската и техниката му бяха разбити от украинците и закъса здраво в мизерия и бедност.Да раздават на руските воиници по един чаршав да се овиват и газ на бойното поле да умират от украинските ракети.Самого завиват с чаршафа и го оставят да гният труповете на руските воиници.Смърт за Путин.Слава Украйна.Европеиските санкции здраво разрушават руската икономика и производство и руските воиници остават без каски,оръжия и униформи.Слава Украйна.
Ukraina55

2022.10.26 | 09:33

25
Путин е закъсал здраво,каските му свършиха и руските воиници слагат купи за супи на главите си,сега и униформите свършиха на Путин и падна в черната дупка от която няма измъкване.РФ станаха роби на Иранците и колония,войскат и техниката му бяха разбити от украинците и закъса здраво в мизерия и бедност.Да раздават на руските воиници по един чаршав да се овиват и газ на бойното поле да умират от украинските ракети.Самого завиват с чаршафа и го оставят да гният труповете на руските воиници.Смърт за Путин.Слава Украйна.Европеиските санкции здраво разрушават руската икономика и производство и руските воиници остават без каски,оръжия и униформи.Слава Украйна.
Емѝ...

2022.10.26 | 06:32

23
Санкциите са им само от полза, обаче реално нема паре, нема армия, нема росгвардия, нема калибри... А китайските икономисти от Шанхай казват, че докато ефектът от санкциите за русия е 11-12% снижаване на благосъстоянието, дори за най-засегнатите в Източна Европа спадът е около 0.5%. Хер вам, а не "победа", хуйло, парашке пиздец.
Емѝ...

2022.10.26 | 06:34

24
А униформите - "изкрадени", ама още докато са били във вид на пари в бюджета. Хахахаха, какъв жалък корупционен кенеф. Но недофюрера си има хубави дворци.
И

2022.10.25 | 23:46

18
Също така да започват всички рашки проститутки да тренират да правят минюги
И

2022.10.26 | 05:01

22
Лапни го и запей.
баба гицка

2022.10.25 | 23:06

15
ватенките фалираха - путин на съд в Хага - русия разпад - край на войните по света
дядо гицко

2022.10.26 | 04:59

21
Прибирай се да ми духаш, дърта разпоретино. Стига си ходила, да си ибеш по сайтовете.

2022.10.25 | 23:55

20
До пролетта на 2023 г. Украйната ще е хвърлила топа заедно със Зелката и фашистката му шайка ! СЛАВА РОССИИ ! НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ ! ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ !

2022.10.25 | 23:54

19
От 42 милиона население Усрайната се стопи ! По последни данни по изразходвания хляб и други наблюдения сега в тази разрушена почти територия вегетират 18 - 20 милиона максимум ! Още ще бягат ! Летален изход !!!
PaulaFox

2022.10.25 | 23:27

17
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
цеца меца

2022.10.25 | 23:24

16
демек Джо казва на Володята Не можеш да я пуснеш! Президентът на САЩ предупреди днес, че използването на ядрено оръжия от Русия ще представлява огромна сериозна грешка разиграват ви циркове докато ви ограбват и вкараха Европа в рецесия Това заслужавате , щото сте прооости Щом Мария Гаргамел Ви е супер комисар смятай колко сте тъъъпи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини