Русия отрича да използва ирански дронове срещу Украйна

  • 18 октомври 2022 14:30

  • 538
  • 3
Русия отрича да използва ирански дронове срещу Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Кремъл отрече руските сили да са използвали ирански дронове за атаки срещу Украйна, съобщава "Ройтерс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13616

Киев обвини Москва, че използва ирански дронове камикадзе "Шахид-136", които се взривяват при удар, при поредица въздушни удари срещу Киев. Изображения, публикувани в социалните мрежи, показват дронове с делта крило, подобни на иранския модел, които са били използвани при нападението срещу украинската столица вчера.

Запитан дали Русия е използвала ирански дронове в кампанията си в Украйна, говорителят Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не разполага с информация това да се е случвало.

Русия атакува енергиен обект в северен Киев

Използва се руска техника с руска номенклатура, посочи той и допълни, че всички допълнителни въпроси трябва да се отправят към Министерството на отбраната.

Руските атаки с дронове-камикадзе в Украйна продължават

Държавният департамент на САЩ вече съобщи, че според него ирански дронове са били използвани при атаката срещу Киев в час пик вчера сутринта. Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер обвини Техеран в лъжа, когато страната отрече Русия да използва ирански дронове в Украйна.

Лидери от цяла Европа предупредиха, че използването на ирански дронове ще доведе до сериозна ескалация на конфликта и вероятно ще бъде повод за налагането на нови санкции срещу Иран.

Русия използва безпилотни летателни апарати, произведени в Иран, поне от август тази година. Става въпрос за дронове камикадзе от типа "Шахид-136".

Бременна жена е сред убитите при атаката с дронове в Киев

Тези летателни апарати се движат с ниски скорости на ниска височина, което ги прави лесни мишени за конвенционалната противовъздушна отбрана. В същото време е реалистично да се предположи, че Русия е постигнала известен успех в нанасянето на удари с тях.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
538 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анонимен

2022.10.18 | 19:08

3
Ха ха! Иначе няма от къде да ги вземе.
Ukraina55

2022.10.18 | 15:09

2
Русия колкото да отрича че не използва ирански дронове никои неим вярва.Голямата Русия не може дронове да си направи и проси като бездомник.РФ стана васална провинция на Иранците и скоро от РФ ще стане сулейман ска провинция на Иран и Китай ха ха ха.Великата,Русия станаха роби на Иран и китаи.И без това Иран и китаи искаха да анексират руските територии за да се раширяд ха ха ха.Смърт за Русия и Путин.
PaulaFox

2022.10.18 | 14:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини