Руското министерство на отбраната: Всички цели бяха поразени при днешните ракетни удари срещу Украйна

  • 10 октомври 2022 15:02

  • 3569
  • 12
Руското министерство на отбраната: Всички цели бяха поразени при днешните ракетни удари срещу Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Министерството на отбраната на Русия заяви, че е поразило "всички набелязани цели" при днешната масираната ракетна атака по украинска военна, комуникационна и енергийна инфраструктура, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13510

Москва заяви, че целите на ракетните удари са били постигнати в една от най-големите координирани руски атаки срещу Украйна от началото на войната. Киев заяви, че атаките в осем украински области в най-натоварените часове от деня са били умишлено планирани с идеята да убиват хора, и обвини Русия в тероризъм, предаде Ройтерс.

"Днес въоръжените сили на Русия нанесоха масирани удари с високоточни оръжия с голям обсег срещу украински военни, комуникационни и енергийни цели", съобщи днес руското министерство на отбрана. "Целта на ударите бе постигната. Всички набелязани цели бяха поразени." 

По-рано руският президент Владимир Путин каза, че атаките са отмъщение за това, което той нарече украинска "терористична атака" срещу жизненоважен мост, свързващ Русия с анексирания Кримски полуостров. Путин обеща "суров" отговор на всички следващи подобни атаки.

Владимир Путин: Москва ще отговори със сила на украинските атаки

Назначеният от Москва губернатор на Крим заяви, че Русия вече е щяла да спечели своята "специална военна операция", ако подобни удари са били нанасяни всеки ден. Лидерът на руската Чеченска република Рамзан Кадиров, който открито критикува руското военно ръководство и не веднъж е призовавал за по-агресивна кампания, заяви, че е изключително доволен от днешния ракетен обстрел. 

Украйна заяви, че ще търси "решителен отговор" от страна на ООН, както и от Запада, в отговор на руските атаки.

Ударите, които поразиха центъра на Киев, както няколко други украински градове, показват, че Русия се опитва "да ни изтрие от лицето на Земята", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3569 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ПОРАЗЕНИ

2022.10.10 | 19:33

12
ОКОЛО ТЯХ.

2022.10.10 | 16:32

8
Цвърчите ли укропистански плъхове? Показа ли ви Русия какви сте мизерни и смешни, как по всяко време може да ви смачка като въшки? Марш по дупките да цвърчите, мишленца хахаха
Анонимен

2022.10.10 | 19:26

11
Като начало могат да започнат с едно показно предупреждение и гръмнат Кадиров.

2022.10.10 | 18:44

10
От утре украинците пренасят атентатите директно в Москва и Петербург, да видиш кой по яко цвърчи
PaulaFox

2022.10.10 | 17:02

9
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Слава на РУСИЯ!!!

2022.10.10 | 15:26

1
Зеленият чорап и неговият гълъб кога ще осъдят варварските бомбардировки на мирните украински градове от рашистката педерация днес?
чвор

2022.10.10 | 16:11

7
чекай, чекай малко.

2022.10.10 | 15:57

5
Истинско щастие да гледаш заличаването на украйна , събитието може да се проследи по телевизията , супер

2022.10.10 | 16:10

6
да не се чудиш, когато видиш подобни кадри от Москва и други руски градове.
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.10 | 15:40

2
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.10 | 15:41

4
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU ---------- Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.10 | 15:41

3
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw ---------- Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти/фашисти!!! От 9-та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини