Русия: Има доказателства, че Западът е замесен в саботажа на "Северен поток"

  • 30 септември 2022 14:01

  • 3599
  • 6
Русия: Има доказателства, че Западът е замесен в саботажа на "Северен поток"
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

Службата за външно разузнаване на Русия разполага с материали, които сочат западна следа в "организацията и осъществяването" на терористичния акт срещу газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море. Това съобщи днес пред журналисти директорът на службата Сергей Наришкин, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Според него "Западът прави всичко, за да прикрие истинските извършители и организатори на този международен терористичен акт".

Изказването на Наришкин е най-директното обвинение към Запада от висш руски представител по повод течовете на природен газ от тръбите на "Северен поток" 1 и 2.

Шефът на разузнаването обаче не уточнява с какви доказателства разполага за твърденията си, отбеляза Ройтерс.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че тази "безпрецедентна диверсия" представлява "акт на международен тероризъм".

Путин: Диверсията срещу газопроводите "Северен поток" е "акт на международен тероризъм"

Европейският съюз разследва причините за изтичането на газ в морето край бреговете на Дания и Швеция и също предположи като причина саботаж, а шведският министър на енергетиката допусна умишлени действия на държавно ниво.

След като в понеделник бе открито първото изтичане, незабавно бе спряно подаването на гориво по двата газопровода, но в тръбите все още има газ. От компанията оператор на "Северен поток" 1, казаха, че засега не са в състояние да си осигурят достъп до пробивите в тръбите и предположиха, че изтичането ще спре до понеделник, предаде БТА. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3599 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Минчо

2022.10.02 | 04:35

6
Неведуми са пътищата господни...

2022.09.30 | 16:20

5
Не е за вярване какви гну.сни лъжци са рашистите! Сега и НС жертвите ср правят. Тези саботажи само доказват, че Русия наистина е терористична държава. Пожелавам им горещо самите те да се взривят, някой ден. Ако не стане в буквалния смисъл, тогава може да се пръснат и от злоба към цивилиьования свят.
.......

2022.09.30 | 16:09

4
ДА Руските подводници, преплуваха през бреговете на най-силните икономики във Европа, и без да разбере никой си взривиха тръбите, затова Зеленски да се предава по бързо, за да не взривят някой еврогейска столица другият път червеи такива
баба гицка"

2022.09.30 | 14:40

3
кой говори за междунариден тероризъм - арогантно
Анонимен

2022.09.30 | 14:26

2
Има ама друг път. Русия сама си ги повреди за да има нови опорки за пропаганда.
англо-саксонските изроди

2022.09.30 | 14:10

1
Трябва да бъдат изправени ,пред съда и екзекутирани за тероризъм.

Добави коментар

Водещи новини