Кремъл: Ще продължим военната операция в Украйна, докато не контролираме цялата Донецка област

  • 28 септември 2022 14:20

  • 2228
  • 2
Кремъл: Ще продължим военната операция в Украйна, докато не контролираме цялата Донецка област
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В сряда Кремъл заяви, че т.нар. от него "специалната военна операция" в Украйна трябва да продължи, поне докато Русия не поеме пълен контрол над Донецка област в Източна Украйна, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13104

По време на ежедневния брифинг с пресата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че военната кампания в Украйна ще продължи "като минимум" до "освобождаването" на "Донецката народна република", имайки предвид подкрепяната от Русия администрация на този украински регион.

Песков не разкри много подробности, като посочи, че Русия ще продължи своята "специална операция", дори след като четирите региона на Украйна, в които се проведоха "референдуми", станат част от Руската федерация.

По-рано четирите региона в Украйна обявиха, че "референдумите" са приключили, като посочиха, че всички те са гласували за присъединяване към територията на Русия.

Проруски власти в Луганска и Херсонска област са помолили Путин да ги присъедини към Русия

Международната общност преобладаващо се противопоставя на подобен ход, наричайки тези референдуми "незаконни" и "фалшифицирани".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2228 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2022.09.28 | 17:47

2
Като ви видях как сте си оборудвали войниците, ще контролирате на баба ми хвърчилото. Станахте за смях с ваще операции, диваци мизерни. Молете се да не ви подпукат както трябва, че само ядренито копче ще ви спаси от позора на който сами се нахендрихте.
Ukraina55

2022.09.28 | 16:21

1
И там ще си останете руснаци заровени под два метра пръст и кал.Армиятави е разгромена а хоратави бягат в Казахстан и Грузия,нямате нищо и губите войната.Украинците ва прегазват а воиницитеви бягат,нищо няма да направете.РФ ще остане затънала в мизерия и бедност,дори техника нямате вече,украинците вия размазаха педали.Ще бъдете заровени под два метра пръст и кал.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини