Военен експерт с прогноза за тактиката на Путин и рисковете пред България

  • 26 септември 2022 18:50

  • 5924
  • 4
Военен експерт с прогноза за тактиката на Путин и рисковете пред България
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Украинската армия се справи сама с руската армия. Сега трябва да се справи със запасняците, които не са професионални войници. Може да има много дезертирали. Очаквам след референдумите и попадането на тези територии в състава на Руската федерация, да бъде обявена официално война. Това ще се случи, ако продължи настъплението на украинските сили. Напълно възможно е Русия да се обяви за жертва. Тази прогноза за войната в Украйна направи бившият военен представител на България в НАТО генерал-майор Съби Събев, който бе гост в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 8374

„Всички дават ясни послания към Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, че тази агресия е недопустима в XXI век. Той не се вслушва в тези съвети и вероятно ще се задълбочи изолацията на Русия“, смята експертът.

Ето колко мъже са напуснали Русия след обявяването на частична мобилизация до момента

„Мисля, че няма да бъде взето това безотговорно решение Русия да премине към ядрената опция. НАТО ясно е заявило, че не е страна в този конфликт. Всичко, което става в момента е крайно неприемливо и е във вреда основно за Русия“, коментира ген. Събев.

„Рисковете пред нас ще са реални, ако се развият някакви военни действия в Одеса. Това ще има икономически ефект не само за България, но и за Румъния и др. Ако се ескалира ситуацията и Путин прибегне до ядрена опция, но не предвиждам наземна атака. България е защитена, защото е в НАТО. Нашите бойни и отбранителни способности са много ограничени. Риск ще има, ако военните действия се разгърнат, но към този момент, няма такава вероятност. Всеки опит за атака срещу нас, ще доведе до силен колективен отговор“, заяви още бившият военен представител на България в НАТО.

Мая Йорданова
5924 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Руски комплекси!

2022.09.26 | 19:12

1
Манията за величие на руснаците винаги в историята е завършвала с мизерия!
Нормален

2022.09.27 | 08:05

4
Моля примери!
Чобан ефенди

2022.09.26 | 22:26

3
Какъв експерт е тоя.Той по прост чобан от мене.
Мира

2022.09.26 | 21:15

2
Рискове да БГ няма. Просто не ни е страх от руснаците а и няма защо.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини