Путин: Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния суверенитет

  • 20 септември 2022 15:39

  • 1169
  • 2
Путин: Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния суверенитет
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния суверенитет и териториална цялост, Москва цени балансирания курс на Белград на международната арена. Това заяви днес руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През на церемонията по връчване на акредитивните писма на чуждестранни посланици в Москва, предаде ТАСС.

„Оценяваме желанието на сръбските приятели да следват балансиран, независим курс на международната арена, ще продължим да оказваме на нашите сръбски приятели всеобхватна подкрепа в отстояването на законните права и интереси на Сърбия, защитавайки нейния държавен суверенитет и териториалната цялост“, каза руският държавен глава.

Путин добави, че Русия и Сърбия са свързани със "стратегическо партньорство, основано на традициите на приятелство" и подчерта, че обсъжда развитието на сътрудничеството между двете страни със сръбския лидер Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград.

Путин и Вучич са обсъдили ситуацията в Украйна и Косово

"Редовно обсъждаме с президента Вучич в лични срещи и в телефонни разговори ключовите въпроси за по-нататъшното развитие на сътрудничеството и ще продължим да работим заедно за задълбочаване на политическия диалог, разширяване на сътрудничеството в икономиката, търговията, науката, техниката, културна и хуманитарна сфера“, добави той.

Виолета Симеонова
1169 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sarbeca Z

2022.09.20 | 16:17

1
Болшевишка гнида. Колкото ги подкрепи когато НАТО ги разпердушини с ракети и Стелт самолети.

2022.09.20 | 20:03

2
…бла бла, видяхме ги НАТО , жалки и некоординирани , убиха повече цивилни от колкото военни. Да са живи и здрави братята сърби , имат силна връзка с Китай и Русия - двете най мощни държави

Добави коментар

Водещи новини