Киев: Русия продължава да се стреми към пълен контрол над Донецка област

  • 02 септември 2022 09:57

  • 1343
  • 3
Киев: Русия продължава да се стреми към пълен контрол над Донецка област
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Русия продължава да съсредоточава усилията си върху установяването на пълен контрол над Донецка област в Източна Украйна, каза днес генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от агенция Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13587

Друга цел на руската армия е да удържи окупираните части от Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Херсонска и Николаевска област. Тя се опитва да създаде благоприятни условия за възобновяване на настъплението и нанася въздушни и ракетни удари по военни и граждански обекти в Украйна, пише в сводката.

Украинският генерален щаб не отчете особени промени в ситуацията на терен през последното денонощие и съобщи за редица отблъснати руски атаки.

Киев: Най-малко петима загинали при руски бомбардировки над Харков

Харков е бил подложен на обстрел през нощта. По предварителни данни са нанесени щети на четири автомобила и два инфраструктурни обекта, но няма пострадали хора, съобщи в "Телеграм" кметът на втория по големина украински град Игор Терехов, цитиран от УНИАН.

Той уточни, че ударът е бил нанесен с ракета С-300.

56-годишен мъж е бил ранен при руски обстрел през нощта с реактивни системи за залпов огън "Град" в Никополски район в Днепропетровска област, съобщи председателят на военната администрация в централния украински регион Валентин Резниченко.

Четирима цивилни са били убити, а осем, включително две деца - ранени, при украински обстрел в "Донецката народна република" през последното денонощие, предаде ТАСС, като се позова на сепаратистите.

Данните на страните в конфликта не са потвърдени по независим път.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1343 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Z

2022.09.02 | 10:07

1
Дрън дрън и нито дума за "контраофанзивата" хаха. Убитите фашисти минаха 2000 като бройка, в болниците в Николаев няма кръв и возят ранени и умиращи нацисти към Одеса. 100 танка са унищожени, 2 хеликоптера, 2 самолета. Истински разгром за фашизма в полетата край Херсон.
Балканжията!

2022.09.02 | 12:40

3
И това е при положение че ги жалят! А заслужават ИЗТРЕБВ.НЕ!!!
Какво става

2022.09.02 | 10:19

2
Укрите май насират гащите. Язък за изхарчените пари и високата инфлация.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини