Киев: Най-малко петима загинали при руски бомбардировки над Харков

  • 30 август 2022 11:44

  • 832
  • 2
Киев: Най-малко петима загинали при руски бомбардировки над Харков
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Най-малко петима души са били убити днес, а седем – ранени, при руски бомбардировки, насочени към централната част на втория по големина украински град - Харков, съобщиха кметът и губернаторът, цитирани от Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13573

"Руските окупатори бомбардираха централни квартали на Харков. Има щети", написа в "Телеграм" губернаторът на областта Олег Синегубов и даде първоначални данни за четирима загинали и четирима ранени. Синегубов призова местните жители да се скрият в убежищата.

Кметът на Харков Игор Терехов по-късно написа в "Телеграм", че загиналите са петима, а ранените седем.

Преди войната Харков имаше население от 1,4 милиона души. Градът редовно е бомбардиран от руските сили, които така и не успяха да го превземат.

Експлозии и стрелба в град Херсон

От началото на войната стотици цивилни бяха убити в Харковска област, по данни на властите. На север областта граничи с Руската федерация, на изток – с Луганска, а на югоизток – с Донецка област.

Новите бомбардировки са извършени в момент, когато украинските сили обявиха началото на контраофанзива в южната част на страната, целяща връщане на контрола върху окупираната от руската армия Херсонска област.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
832 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Z

2022.08.30 | 15:16

1
Просто фас! Не пушете. Нали така казват киевските фашисти напоследък? Не пушете, друзя.
Луд-Слава на многополярен святът!

2022.08.30 | 15:28

2
Това бъде: 1. Полюс = ПОЛИЦЕЙСКО-циганско-жидовско ИГО, 2. ЦИГАНСКО-полицейско-жидовско ИГО и 3. ЖИДОВСКО-циганско-полицейско ИГО.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини