Руската армия потвърди, че е нанесла ракетен удар по жп гарата в Чаплино

  • 25 август 2022 13:52

  • 837
  • 4
Руската армия потвърди, че е нанесла ракетен удар по жп гарата в Чаплино
© Телеграм
Слушай новината Слушай новината

Руската армия потвърди днес, че е нанесла вчера ракетен удар по железопътната гара в Чаплино, Централна Украйна, но каза, че е убила украински военни, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на министерството на отбраната на Русия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13498

Тази сутрин украинската железопътна компания заяви, че 25 цивилни, сред които две деца, са били убити при атаката с няколко ракети в Днепропетровска област.

Руското министерство на отбраната потвърди нападението, но увери, че са били убити над 200 украински войници от резерва. То каза в дневната си сводка, че ракета "Искандер" е поразила военен влак, който трябвало да достави муниции за фронта в Донбас.

Твърденията и на двете страни в конфликта не може да бъдат потвърдени по независим път, отбелязва Ройтерс.

Днепропетровска област е съседна на Донецка област, която сега е основна цел на руската армия в Украйна. Нападението бе осъдено от Запада.

Зеленски: Руски ракетен удар уби 15 и рани 50 души на железопътна гара в Украйна

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел призова да бъде потърсена отговорност от хората, отговорни за атаката.

"ЕС категорично осъжда жестоките руски удари срещу цивилни" в Украйна вчера, написа в Туитър Борел, цитиран от АФП.

Министерството на отбраната на Русия каза още в сводката си, че осем украински изтребителя са били унищожени при удари по военновъздушни бази в Днепропетровска и съседната Полтавска област.

Ако съобщението е вярно, това би била една от най-тежките загуби на военновъздушните сили на Украйна през последните седмици, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
837 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.08.25 | 14:46

3
'Твърденията и на двете страни в конфликта не може да бъдат потвърдени по независим път, отбелязва Ройтерс.'? А снимките с убитите деца? Искате клетвени декларации от убитите ли?

2022.08.25 | 16:38

4
къде са снимките ве келеш първо ще почистят мястото от воените тела после ще пуснат сники от гарата затова още няма кадри от там а за цивилните е възможно да има жертви защото урките превозват оръжия техника войници заедно със цивилни защото са долни нацисти и не им пука за цивилнит
Един Българин

2022.08.25 | 14:26

1
Жълтините.БГ / Хубава снимка супер коментари но вземете и покажете другите снимки с военната техниката на вагоните платформи.

2022.08.25 | 14:45

2
Говнояд, хората показват снимки с убитите цивилни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини