Лавров обсъди ситуацията около Запорожката АЕЦ с френската си колежка Катрин Колона

  • 23 август 2022 20:24

  • 1671
  • 3
Лавров обсъди ситуацията около Запорожката АЕЦ с френската си колежка Катрин Колона
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи обсъди по телефона ситуацията около Запорожката АЕЦ с френската министърка по въпросите на Европа и външните работи Катрин Колона, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13317

Сред коментираните теми е била и възможността за организиране на евентуално посещение в централата на представители на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

Това е първият телефонен разговор между двамата министри и той се е провел по инициатива на френската страна, се посочва в съобщението на руското дипломатическо ведомство.

Лавров е казал на Колона, че "киевският режим продължава да обстрелва най-голямата атомна централа в Европа и прилежащата към нея територия, с което излага на опасност от ядрена катастрофа цялото европейско население, а задграничните му спонсори явно си затварят очите за това".

Руската военно-гражданската администрация на украинския град Енергодар заяви, че днес не е фиксирала нито един удар срещу Запорожката АЕЦ и съоръжението работи в нормален режим, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1671 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.24 | 12:02

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИ
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.23 | 20:40

2
Едроган току що каза, Крим е украински. Ко праим?
Еми...

2022.08.23 | 20:38

1
А какво има за "обсъждане"? Окупиран АЕЦ, в нарушение на всички правила, споразумения и здрав смисъл и на всичкото отгоре го обстрелват още от март. Военнопрестъпници.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини