"Газпром" доставя днес за Европа през Украйна с 300 000 кубични метра повече газ от вчера

  • 09 август 2022 12:17

  • 1463
  • 4
"Газпром" доставя днес за Европа през Украйна с 300 000 кубични метра повече газ от вчера
© Getty Images

"Газпром" днес подава за Европа транзитно през Украйна природен газ в обем 42,1 милиона кубични метра през газоизмервателната станция (ГИС) "Суджа". Това количество е потвърдено от украинската страна, съобщи пред журналисти говорител на руската енергийна компания, цитиран от ТАСС.

Вчера обемът на изпомпване на синьо гориво по същото трасе бе 41,8 милиона кубични метра или с 300 000 кубични метра по-малко.

"Газпром": Доставката на турбина за "Северен поток" е невъзможна

Заявки за пренос през станция "Сохрановка" не се приемат, уточни представителят на "Газпром".

По-рано ТАСС, позовавайки се на данни от сайта на оператора на украинската газопреносна мрежа, съобщи, че транзитът на руски газ през Украйна днес може да достигне до около 42,1 милиона кубични метра.

Виолета Симеонова
1463 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ivan

2022.08.09 | 12:44

4
На предстоящите избори не гласувайте за никого. Гласуването в България е равносилно на това да гласуваш за това кой ще отреже главата ти и как. Едни ще го направят с нож, други с брадва, но резултата винаги ще е един и същи. Не избирайте.
Исус

2022.08.09 | 12:43

3
Българина не го интересуват никакви външно-политически кризи и проблеми. Интересува ни само едно - да има пари и да има спокойствие. Никой не му дреме нито за Македония, нито за Украйна, нито са който и да е било. Трябва ни спокойствие и достоен начин на живот. Спрете вече с тия кризи и проблеми навън, а се концентрирайте врху проблемите тук, защото сега ще има нова вълна емигранти, които ще избягат от България. И без това сме 6 милиона вече. Народа умира.
Стефака

2022.08.09 | 12:42

2
Навремето така на СССР се подмазвахме като най-долната труженичка. Сега на ЕС и САЩ. Българина само това може. Напук на всички приказки за патриотизъм и татуировки на Левски и фасади на блокове с Ботев, реалността е че сме мижитурки. Западняците плащат, а ние като послушна циганска мечка танцуваме и се излагаме за пари.
георги

2022.08.09 | 12:40

1
Ами да освен ние, всички други с купуват през Газпром. Ние също купуваме през Газпром, но през посредници и така цената става по-висока. А тези посредници най-вероятно плащат хонорари на лобистите които са ги вкарали в схемата. Лобистите пък на политиците. Схемата е ясна. Купуваме си все същия руски газ, но плащаме заплатите на олигарси. Благодарим ви политици, всичките сте една и съща сган.

Добави коментар

Водещи новини