Зеленски: Руснаците трябва да признаят вината си във войната срещу Украйна

  • 03 август 2022 15:11

  • 2490
  • 20
Зеленски: Руснаците трябва да признаят вината си във войната срещу Украйна
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Руснаците трябва да признаят вината си във войната срещу Украйна, така както направиха германците след Втората световна война. Това каза украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога по време на реч пред студенти в Австралийския национален университет.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13387

По думите му говоренето пред студентска аудитория и разказването на истината за войната е изключително важно.

Според него от руския народ зависи дали Русия ще се превърне в демократична страна и ще се върне в цивилизования свят след напускането на диктатора Владимир Путин.

"Нека си спомним за Втората световна война - една кървава трагедия с кървави петна върху германския народ. Германският народ намери сили да признае войната за трагична грешка на своята държава и народ. Те осъзнаха, че всички са виновни - и тези, които са подкрепяли Хитлер, и тези, които просто са си мълчали", коментира Зеленски.

Володимир Зеленски: Няма да спрем, докато не освободим и последния метър от нашата земя

Той отбеляза, че Германия се е превърнала в една от най-напредналите икономики в света и е дала на своите поколения възможността да живеят в цивилизован свят. И добави, че и Русия може да има тази възможност за своето население.

Зеленски благодари на австралийската страна, че изпраща финансова помощ в Украйна, дарява лекарства, изпращат доброволци в болници, осигурява доставката на хуманитарна помощ, а също така са имат представители на фронта.

Той призова да продължи да подкрепя Украйна, по-специално в образователните класни стаи, защитавайки истината и развенчавайки митовете, които руската пропагандна машина така майсторски се е научила да фабрикува.

Запитан от студент за позицията на Пекин, Зеленски каза, че би искал да види, че Китай се присъединява към страните, които са против руската инвазия в Украйна от февруари, визирайки САЩ и Австралия. 

Засега Китай балансира и наистина пази неутралитет, и ще бъда честен, този неутралитет е по-добър вариант, отколкото Китай да застане на страната на Русия. За нас е важно Китай да не помага на Русия“, уточни украинският държавен глава. 

Китай отказва да критикува войната на Русия в Украйна и не я нарича инвазия. В същото време осъжда санкциите срещу Русия и обвинява Запада, че провокира Москва. Китайският президент Си Цзинпин каза, че налагането на санкции може да е „нож с две остриета“ и че световната общност ще страда от политизиране  на  глобалните икономически тенденции и финансови потоци.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2490 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2023.02.01 | 18:19

20
"Непобедимата" РуZия досега е загубила 19 войни! България е една от държавите побеждавали някога РуZия! Помнете 3 март 1918 г.!

2023.02.01 | 18:19

19
Путиноидните свине квичат на умряло, защото ЕС има силата да определя каквито си иска условия, а северноазиатската бедна кочина не може да направи нищо и трябва да се подчинява.

2023.02.01 | 18:18

18
Фактът, че рашистите забраняват българския език, премахват български символи и портрети на български исторически личности за пореден път доказва, че РуZия е вековен враг на България!
Символи и класификация на ватниците

2023.02.01 | 18:18

17
V - ватник; интелект - под средното ниво; лоялност към Путин - стандартна. O - орк-ватник; интелект - минимален; лоялност към Путин - висока. Z - зомби-ватник; интелект - липсва; лоялност към Путин - максимална.

2023.02.01 | 18:18

16
Според датското разузнаване Путака е взел решението за нападение над Украйна под влиянието на медикаменти, свързани с хормоналното лечение на рак.

2023.02.01 | 18:18

15
Цяла РуZия трябва да бъде пречистена с огън от путинската проказа!

2023.02.01 | 18:17

14
Северноазиатската бедна кочина никога не е имала "водещи позиции в света в сферите на икономиката и политиката". Големите икономики приеха РуZия в семейството си по милост с надеждата да я приобщят към цивилизования свят. Рашистите обаче си останаха непоправими варвари и постоянна заплаха за цивилизацията.

2023.02.01 | 18:17

13
Военният бюджет само на САЩ е 13 пъти по-голям от този на бедната северноазиатска кочина. А в НАТО освен САЩ са и някои от най-силните икономики в света. Който е силен икономически, той е силен и военно. Обратният вариант е невъзможен.

2023.02.01 | 18:17

12
Подчовеците от северноазиатската бедна кочина винаги са били варвари. Още Г. Раковски го е казал: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част."

2023.02.01 | 18:17

11
Старата мечта на всеки истински българин - да види нашият най-коварен враг РуZия победена и унижена, е на път да се осъществи!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини