Арсенал гръмна в окупиран от Русия украински град

  • 01 август 2022 13:03

  • 2556
  • 0
© Getty images (архив)

"Взрив разтърси окупирания от руските сили украински град Складовск (в черноморската Херсонска област)", това написа израелското издание "Детали".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13108

"Експлозията стана тази нощ в арсенал, използван от военни на Руската федерация. Взривната вълна предизвика пожар, който озари нощното небе над Складовск. Причините за експлозията не се съобщават, няма данни за загинали и ранени", добави медията, която се позова на украинското издание "Мост Херсон".

Според информация на Киев в нощта на 31 юли срещу 1 август Въоръжените сили на Украйна са нанесли въздушни и ракетни удари в Херсонска област. "При операциите край населените пунктове Александровка, Беляевка, Брилевка и Благодатне бе унищожен ешелон на руските въоръжени сили. Безвъзвратните човешки загуби възлизат на 52-ма души. Извадени са от строя четири танка и четиринадесет единици друга сухопътна бойна техника", каза говорител на оперативното командване "Юг", цитиран от в. "Украинская правда".

Украинските въоръжени сили също съобщиха, че Москва стяга жива сила и техника в посока на черноморското крайбрежие на Украйна. Тази нощ пристанищният град Николаев бе обстрелян. "Ранени са трима души, а на места избухнаха пожари. Това е втората атака срещу порта за изминалите 24 часа. При обстрела в нощта на 30 срешу 31 юли загинаха собственикът на една от най-големите украински компании за търговия със зърно "Нибулон" Олексий Вадатурски и съпругата му Раиса", заяви кметът Александър Сенкевич, добави медията.

Междувременно базираният в САЩ Институт за изследване на войната заяви, че Москва е предприела още една офанзива. Зачестиха руските обстрели срещу Харков. "Целта на окупаторите е да използват удържаните позиции (в близост до границата с Русия) и да започнат пълномащабни бойни действия по превземането втория по големина град в Украйна. Харков е сред основните цели на руската инвазия. Силите обаче успяха да отвоюват от нашествениците основните градове и села", припомни "Украинская правда". 

В понеделник Руският следствен комитет обяви за започнато дело срещу неизвестен извършител заради атаката в Севастопол. Както вече писахме, че при атака с дрон срещу щаба на щаба на Черноморския флот в окупираното от Москва през 2014 г. пристанище пострадаха шестима души", написа  "Детали"  .

Руският Черноморски флот: Щабът ни в Севастопол е атакуван от безпилотен самолет с взривно устройство

 "Разследването се води за нанасяне на телесни повреди на две и повече лица" , пише в официалното съобщение на институцията, цитирано от базираната в еврейската държава   медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2556 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини