Кремъл: Русия се отнася към Иран като към приятел и партньор

  • 18 юли 2022 17:52

  • 827
  • 5
Кремъл: Русия се отнася към Иран като към приятел и партньор
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Москва цени приятелските си отношения с Иран, които имат богата история и които през последните години получиха нов тласък. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за иранската радио- и телевизионна компания, излъчено днес по руския тв канал "Росия-24", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Иран е наш приятел и партньор. Радващо е, че ръководителите на държавите, президентите на двете страни, са в процес на постоянно общуване", изтъква той и уточнява, че само през тази година е имало четири такива срещи. Песков казва, че тласъкът в двустранните отношения е бил в сферата на "политическата и дипломатическата координация" и в "икономическото сътрудничество". Говорителят на Кремъл припомня, че първите дипломатически контакти между Русия и Персия датират още от 16-и век, когато "много от сегашните държави даже не са съществували".

В интервюто Дмитрий Песков изразява надежда, че Москва и Техеран и занапред ще отчитат взаимно интересите си и ще проявяват уважение един към друг, за да излязат на "по-широки хоризонти".

Иранският президент предупреди САЩ и Израел да не допускат "грешки"

Последвайте канала на

Константин Тодоров
827 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ukraina55

2022.08.31 | 13:24

5
Разбира се руските педали винаги са поткрепяли терористите и обиците. Защото РФ е терористична държава и мизерна, затова руските педали поткрепят терористически те държави, защото руснаците са терористи а помиарите се надушват от километри.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.07.18 | 23:24

4
Разбира се, приятелите на Путлерофашистите останаха ислямистите на Кадиров и Иран! И още един двам диктатора :)
Правилно

2022.07.18 | 18:35

3
Всеки си гледа интереса!
Еми...

2022.07.18 | 18:22

1
Рашистката педерация се опитва да се умилква около Иран, за да купи оттам дронове, каквито сама не може да произведе, водят се и някакви преговори в бившите заводи на Рено да се произвеждат ирански "Саманди" - пежо 206 отпреди 20 години, но без френско участие :)))) Представяте ли си - "великата държава" ерефия внася "технологии" от ислямска диктатура.
Арее

2022.07.18 | 18:35

2
Уй за усрайна :)

Добави коментар

Водещи новини