Петима души са загинали при руски обстрел на Донецка област в Източна Украйна

  • 06 юли 2022 12:24

  • 488
  • 4
Петима души са загинали при руски обстрел на Донецка област в Източна Украйна
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Украински официален представител каза, че руски обстрел е причинил смъртта на петима цивилни през последните 24 часа и още 21 души са били ранени в Донецка област, където Русия засили офанзивата си през последните дни, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13108

Тази сутрин областният управител на Донецка област Павло Кириленко написа в свое съобщение в "Телеграм", че двама души са били убити в Авдеевка, един в Славянск, един в Красногоровка и един в Курахово. "Всички престъпления ще бъдат наказани", добави той.

Вчера Кириленко призова над 350-хилядното население на областта да се евакуира от нея и каза, че е необходимо хората да напуснат Донецка област, за да бъдат спасени животи и украинската армия да може по-добре да защитава градовете от руското настъпление.

Украйна твърди, че е отблъснала руски атаки в Донецка област

Донецка област е част от Донбаския регион – индустриален район, населен предимно с рускоговорящи, и където сега са съсредоточени най-опитните украински войници.

Проруски сепаратисти се сражават срещу украинските сили и от осем години контролират по-голямата част от Донбас. Преди инвазията тази година руският президент Владимир Путин призна за независими двете самообявили се сепаратистки републики.

Той също така се опитва да представи тактиките на украинските сили и правителство като подобни на тези на нацистка Германия – твърдения, за които няма доказателства, посочва АП.

Снощи руските сили са нанесли ракетни удари и по Харков, втория по големина град в Украйна, написа в свое съобщение в "Телеграм" областният управител на региона Олег Синегубов.

По негови думи са били поразени три квартала и е била разрушена университетска сграда, както и една административна сграда. Трима души, включително малко дете, са получили наранявания.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
488 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.06 | 13:44

3
Според японската преса, която цитира източници в японското разузнаване, на 15 юни е бил проведен последният разговор по телефона между путин и си дзин пън. По време на разговора, си е говорил на путин със саркастичен тон и доста подигравателно за "победите" му в Украйна. Путин от своя страна се оправдавал всячески и поканил си в русия да се разберат на живо, покана, която рязко и недвусмислено била отказана от Си. Твърди се, че от известно време насам в китайските сводки и доклади, путин е презрително наричан "малкото кученце".

2022.07.06 | 14:18

4
Путин се напикава здраво в леглото всяка вечер, а понеделник, сряда и петък и се насира обилно!

2022.07.06 | 13:05

2
Руски убийци .

2022.07.06 | 12:53

1
Лъжи, лъжи нали е "демокрация"

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини