Москва обмисля скъсване на дипломатически отношения с България

  • 30 юни 2022 18:19

  • 18013
  • 65
Москва обмисля скъсване на дипломатически отношения с България
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Москва обмисля скъсване на дипломатически отношения с България. Това е обявил посланикът на Руската федерация в София Елеонора Митрофанова пред БНТ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13301

Повод за това става експулсирането на 70-те руски дипломати от страната ни.

Петков е уверил Нинова, че изгонването на дипломатите не е еднолично решение

Русия определя действията на правителството като безпрецедентни.

И още Русия заплашва да затвори посолството си у нас, ако не бъде отменено решението за изгонване от страната на 70 служители в мисията на Москва. Нота с такъв ултиматум е внесена във външно министерство от посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова. Срокът, който е посочен в нотата е 12 ч. на 1 юли.

България и Руската федерация нямат споразумение за броя на дипломатическите служители, които да работят в двете държави, посочват високопоставени дипломатически източници пред БТВ. Вследствие руснаците сами са взели решение да увеличат своите хора в мисията в София.

Виенската конвенция изисква приемащата страна да предостави акредитация само за позициите на посланика, военното аташе и генералния консул. Това означава, че България трябва да одобри техните кандидатури преди да започнат да действат на наша територия.

Броят на останалия дипломатически и административно-технически персонал се планира и определя от Русия, която е изпращащата страна. Този брой е обект на реципрочност, но и въпрос на бюджет, разясняват още високопоставени дипломати.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18013 65

Свързани новини

Коментари 65

Добави коментар
Независимот и свобода

2022.07.01 | 18:18

65
Българското правителство може да бъде сменено с американско и ще има икономии от заплати.
✞❤Виктория от Русе: yerl.org/5PDhD

2022.07.01 | 03:00

56
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, мpeш ли БЪЛГAPOYБИEЦO, Ъ – MPИ, MPИ, MPИ CATAНA ОТ БAНKЯ, ПPOKЛET ДA CИ TИ И CEMETO TИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸
✌Ванина Колева✌

2022.07.01 | 11:14

64
☞Mиcля cи,чe Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв имa eднo cпeцифичнo cъcтoяниe, нapeчeнo oт нaykaтa-бипoляpнo pазcтpoйcтвo. ☞Eдинcтвeнoтo cпaceниe e нeзaбaвния aрecт нa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв c въдвopитeлнa зaпoвeд.: yerl.org/PDKhH
☞Народа☜

2022.07.01 | 03:03

59
!!! ☞Боко-Бългaроубиецo от Xepakoвo YMPИ, YMPИ, YMPИ!!!☜
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.07.01 | 03:02

58
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
✠Ер Зори: yerl.org/dTreO

2022.07.01 | 03:01

57
Чoвеkа на Бokо-Kaнибaлa, ТOП-Maфиoза БРЕНДО, работи с РУСКИ контрагенти, и преди да отиде в Киев е бил в Русия /при началниците/. Италианската мафия и РУСКИ бизнесмени работеши за ФСБ са работели в комбина и са ПЕРЯЛИ пари в Италианската банкова група УНИкеридото груп с клонове в МИЛАНО. Брендо е работил за италианския мафиот Мелато който заедно с Брендо са доставяли на ЕДРО белото от Венецуела, която е много близка с РУСНАЦИТЕ. Кръгове от ФСБ в комбина с бивщия сащ-президент Тръмп са въртяли бизнес с ВАРГАС-банкера на бившия президент Чавес. Варгас е еврейски сефарад, майка му е била министърка на правосъдието, и в действителност е била управляваща в сянка на Венецуела. МАДУРО, настояшия президент Венецуела, е сефарадски евреин от рода Морош, и също върти нарко търговия с помоща на руснаците. Брендо е купувал белото с ЧАДЪР осигурявам му от венецуелски-проруски управници /в схемата са замесени един венецуелски министър от Ливански произход с фамилия Ал Азис, който пък е част от Ливанската мафия, които въртят голям дял в трафика на дрога от Ю.Америка/. Имотите на БРЕНДО по Черноморието в комплекс с.Лозенец са ПРЕХВЪРЛЕНИ на известен мощен бургаски бизнесмен С.Ч., занимаващ се хазарт и хотелиерство. Съшия бизнесмен е ВГУ ДС и има съдружници РУСКИ кгб-агенти от КГБ гр. Ярославь. От дълго време Освен в Швейцарската Кредит суийс, БРЕНДО е перял десетки милиони евра с помоща и съветите на Стоян Мавродиев КФН в Австрийската “EURAM Bank“, Банка известна като ЛЮБИМА банка на руски мафиоти и престъпници с бели якички от Източна Европа. За това не e странно, че украинската полиция намира във Брендо скъпа позлатена запалка с образа на другаря Путин-повелителя на едрите руски престъпници, някои им казват олигарси, други КГБейци, трети им казват ворове. И трите определения са верни. ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
баба гицка

2022.06.30 | 20:58

48
ГОЛЯМА РАДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ - стига червени простотии - ватенките капут
ЧАКАМ НОВИ ВНОСКИ ЗА НАРКОТИЦИ

2022.07.01 | 09:00

63
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.Подкрепете коалицията Петков и България ще се удави в наркотици. Голосувам за коалиция на Петков!
о лъснаха

2022.07.01 | 04:03

60
СЪБИРАЙТЕ СИ БАГАЖА И ЗА МОСКВА ПО БЪРЗО.
ЧАКАМ НОВИ ВНОСКИ ЗА НАРКОТИЦИ?

2022.07.01 | 08:57

62
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.Подкрепете коалицията Петков и България ще се удави в наркотици.
Харвард над всичко, Харвард над България

2022.07.01 | 08:22

61
В нашата къща живее бивш полицай, нерегистриран на истинския си адрес, който беше уволнен от полицията за изнудване и измама, но с идването на Петков стана депутат - видя електората си, това са цигани за боклук и наркодилъри, но има имунитет, може да прави каквото си иска - и това е член на правителството на България, коалиция Петков.Подкрепете коалицията Петков и България ще се удави в наркотици.

2022.07.01 | 00:30

55
Ееее най после една добра новина
Путинолизци гадни

2022.07.01 | 00:15

54
Ами дреме ми на уя като скъсат отношенията с нас. можем само да спечелим. И без това в БГ се напълни с руски орки, че чак вече смърди на прокиснал борш навсякъде.

2022.06.30 | 21:01

49
Другаря Путин и братушките като освободят Украйна ще дойдат с танковете и при нас да но освободят от окупаторите. Вечна дружба с СССР - БСП-Възраждане !
Путлер капут

2022.07.01 | 00:13

53
Някои червени, бетонни чутури още сънуват руски танкове. Ами няма вече руски танкове. Украинците им ги изгориха със Джавелините и NLAW. Така, че червените дебили напразно се надяват.
Българин

2022.06.30 | 23:14

51
Защо го чакате, веднага си вземете куфари те и отидете там. От написаното е видно, че не сте Българин и е безптедмет о да сте тук. Отидете там, те ще ви посрещнат с хляб и сол.
Хитър Петър

2022.06.30 | 23:50

52
Супер! Най накрая се отърваваме от тия изроди руски! Да скъсват всичко и да си обират крушите от България! Терористи!
Минчо

2022.06.30 | 21:24

50
Ич не ми дреме за отношенията с Петлурова Русия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини