Песков: Комуникацията ни със САЩ е от особено важно значение

  • 16 юни 2022 12:54

  • 1947
  • 3
Песков: Комуникацията ни със САЩ е от особено важно значение
© Wikimedia Commons
Слушай новината Слушай новината

Кремъл изрази мнението, че комуникацията с Вашингтон трябва да продължи, тъй като тя е от "особено важно значение", независимо от продължаващата в Украйна война.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13369

,,Комуникацията е от особено важно значение, защото в бъдеще ние ще трябва да продължим да поддъжаме връзка'', заяви говорителят на официалната власт в Москва Дмийтри Песков по повод журналистически въпрос какви са отношенията между Русия и САЩ към настоящия момент.

Отношенията между Вашингтон и Москва се намират в една от най-ниските си точки от края на Студената война, дори още преди Руската федерация да предприеме инвазията си в Украйна, отбелязва Ройтерс.

US посланикът в Русия с призив: Не затваряйте посолството ни

Заради нахлуването си, на Русия беше наложен безпрецедентен пакет от санкции, а президентът на САЩ Джо Байдън се закани, че ще превърне Владимир Путин в "парий" на международната сцена. Русия от своя страна предупреди, че Съединените щати водят "икономическа война".

Песков сподели, че предвид сегашната ситуация е "малко вероятно" двете най-големи ядрени сили да възродят "духа от Женева", визирайки срещата между Байдън и Путин в Швейцария през 2021 г.

Говорителят на Кремъл разясни, че по-нататъшната комуникация между Москва и Вашингтон трябва да бъде на основана на взаимното уважение и взаимния интерес, но допълни, че "това не е тема в близкото бъдеще".

Последвайте канала на

Владимир Василев
1947 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еми...

2022.06.16 | 17:27

3
Рашистан се надява да им мине номера, щото вече няма с какво да се бият.
Еми…

2022.06.16 | 13:23

1
Усрайната го дуа под вода докато изсъхне, а зелцето е вече разпран от къртене в гъзъ. Чух че ревал докато текла смес от кръв и сп*рмс от гъзъ

2022.06.16 | 14:26

2
В рашистан училища нямате ли бе, иване? Явно всички там сте неуки и неграмотни.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини