Смениха правителството на Донецката народна република

  • 08 юни 2022 22:13

  • 3639
  • 4
Смениха правителството на Донецката народна република
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин подписа днес указ за оставка на премиера и правителството ѝ, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13575

"Обявявам оставката на правителството", се казва в текста на указа, публикуван на сайта на лидера на ДНР. Документът изпраща в оставка премиера Александър Ананченко. С друг указ на поста премиер на ДНР е назначен Виталий Хоценко.

Няма да се примирим с патова ситуация на бойното поле, обяви Зеленски

Смяната на министър-председателя и на правителството на ДНР е била продиктувана от необходимостта да се засилят интеграционните процеси, каза Пушилин пред телевизия "Россия-24".

"Интеграционните процеси сега трябва да се засилят, и разбира се, трябва да разбираме, какви стъпки ще се предприемат в бъдеще. Съответно взех решение, че е необходима реорганизация, необходими са промени именно на този етап, защото това, за което ще се погрижим и ще помислим именно днес, ще се отрази на това как ще живеем в бъдеще", каза лидерът на ДНР.

Депутатите на Народния съвет на ДНР са дали съгласие за назначаване за министър-председател на Виталий Хоценко. Съответното постановление беше прието днес на извънредно пленарно заседание, съобщи пресслужбата на парламента. Постановлението влиза в сила от днес.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3639 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
чичо Кърле

2022.06.09 | 10:13

4
ЩЕ СЕ ПРОЧИСТЯТ ОТ НАЦИСТКИТЕ ЛЕКЕТА ОСТАНАЛИ ТУК ТАМ.

2022.06.09 | 09:24

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ
Депутат

2022.06.08 | 22:56

1
Депутат съм от Суходолската Мангасаронародна Република и искам оставката на кабинета! Ще сезирам Дамаджански, че този кабинет краде от крадения кабел а така не бива!

2022.06.09 | 00:41

2
++++++

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини