Украински епископ към руския патриарх Кирил: Ще отговаряте пред Бог за всеки нов гроб

  • 06 юни 2022 16:30

  • 995
  • 8
Украински епископ към руския патриарх Кирил: Ще отговаряте пред Бог за всеки нов гроб
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Вие ще отговаряте пред Бог за всеки един нов гроб и за всяка една майчина сълза по убит син", това заяви епископът от Украинската православна църква (Московска патриаршия) Лонгин, обръщайки се задочно към патриарха на Руската православна църква (РПЦ) Кирил (на снимката), написа свързаното с беларуската опозиция издание "Наша нива".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

"Благодарим Ви, Ваше светейшество, за това, че благословихте кръвопролитието. Това е безбожие! Истинският християнски свещеник трябва да стои на колене и да се моли на Всевишния за край на войната, а не да благославя убийства", каза още Лонгин по време на неделната си проповед.

"Вие навредихте не само на украинския народ, но и на целия православен свят. Вие сте виновен за разбити съдби, появата на безброй вдовици и сираци. Няма прошка за тези деяния", каза още Лонгин.

Кирил в началото на март се изказа в подкрепа  на руската инвазия. "Осем години в Донбас (Източна Украйна) се правят опити да се унищожи всичко свято. Хората там не искат да приемат ценностите, налагани им от кръгове, които да завладеят света", каза тогава главата на РПЦ.

Според патриарх Кирил Русия нападнала Украйна заради гей парадите

Православните в Украйна са разделени на две големи общности - Украинската православна църква (Московска патриаршия) и Православна църква на Украйна, получила право на самоуправление от вселенския патриарх Вартоломей през 2019 г., показа справка на novini.bg.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
995 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ПАТРИАРХ

2022.06.07 | 01:05

8
Украинский епископ СОСИ !!!

2022.06.06 | 22:01

7
Момко,я си прочети още веднъж коментара.Доста глупаво звучи.Като първомайски плакат за Коледа.

2022.06.06 | 21:32

6
ПУТИН УНИЗИ РУСИЯ КАТО ЗАПЛАХА ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ !!!

2022.06.06 | 21:29

5
ПУТИН УНИЗИ РУСИЯ КАТО ЗАПЛАХА ЗА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ !!!

2022.06.06 | 21:15

4
ПУТИН ПРОПИЛЯ ДЕСЕТИЛЕТИЯ В ОГРАБВАНЕ НА РУСИЯ, ВМЕСТО РАЗВИВАНЕ НА ТЕХНОЛОГИИ И ПРОИЗВОДСТВО !!! РУСКИТЕ МОЗЪЦИ ИЗТЕКОХА В ЧУЖБИНА !!! РУСИЯ ИЗОСТАНА СПРЯМО КИТАЙ, ЕВРОПА И АМЕРИКА !!! РУСКИТЕ ДИСИДЕНТИ ГО ИЗОБЛИЧИХА !!! ПУТИН ЗАПОЧНА ВОЙНИ В ГРУЗИЯ ЧЕЧНЯ СИРИЯ И УКРАЙНА !!! ПРЕДИЗВИКА НЕЗАПОМНЕНА ЕМИГРАЦИОННА ВЪЛНА В ЕВРОПА, ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ И СВЕТОВНА ХРАНИТЕЛНА КРИЗА !!!
ЮЛИЯН

2022.06.06 | 19:48

3
А,Вие какво очаквате.Да ви бъдат простени автоматично всички ваши грехове.Братоубийство,предателство,насилствено превземане на църкви,премълчаване на въпиющи престъпления против християни.Връщане към времето и методите на Инквизицията.Сигурно опростихте вече изгарянето на живи християни в Одеса.Сигурно опростихте ''героизма'' на варварите с пречупени кръстове и нацистки свастики,татуирани на кожата,криещи се зад''жив щит''от жени,деца и немощни старци.А кастрирането и разстрела на военопленници, простихте ли.Спирам дотук.Няма да ми стигне времето.Всички вие притежавате една характерна,определяща обща черта-лицемерието.Потресаващото лицемерие.Явно сте го прихванали от ''цивилизационният''ви гуру-САЩ.
✌Haтaли Tpифoнoвa✌

2022.06.06 | 19:01

2
☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEMИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ нa Maйka Бългapия!: uni.su/zMyX9W ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: uni.su/DvASk0 ☞Бългapoyбийцитe oт дc-милициoнepo-aбпфk-котилото HA-ЧEHГEЛ: uni.su/jBNxsU ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/FmnNHr

2022.06.06 | 18:36

1
на украинеца явно са му разместени гюлетата, а гробовете в Донбас брее ебльоооо, за тях нещо да кажеш

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини