Руските сили са поставили Мариупол под карантина заради страх от холера

  • 06 юни 2022 13:47

  • 1746
  • 3
Руските сили са поставили Мариупол под карантина заради страх от холера
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руските сили поставиха украинския град Мариупол под карантина заради страх от холера, пише информационната агенция УНИАН, цитирайки съветник на кмета на града.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 10610

„Руските окупатори затвориха Мариупол под карантина. Първата фаза на епидемията в града започна“, заяви Петр Андруишченко.

Нараства броят на хората, които се оплакват от стомашни проблеми. Подозира се, че става въпрос за холера, дизентерия или друг тип подобна инфекция, която се разпространява чрез замърсяване на питейната вода.

„Плитките гробове на загиналите, тоновете боклуци по улиците – всичко това влиза в питейната вода, в морето и рискът от голяма епидемия от голям“, каза още Андруишченко. По думите му броят на смъртните случаи в града от такива здравословни проблеми нараства, но допълва, че няма как заболелите да се проследяват.

Взривове отекнаха в украинския град Николаев

„Най-лошото е, че нещо банално като дизентерията в тези условия – без работеща медицинска система, без лекарства, без лаборатории, без ваксини, дори дизентерията може да доведе до хиляди мъртви“, казва съветникът на кмета.

Останалите в града жители са заплашени от смъртоносни бактерии и вируси, тъй като няма централизирана система за осигуряване на питейна вода. Канализацията също не работи.

Теодора Павлова
1746 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.06 | 14:03

3
Където стъпи Руски ботуш, само болести, разрушения, грабежи и изнасилвания очаква месното население. Мародерите се настаняват постепенно на чуждите територии, но всичко е до време.
Дамм

2022.06.06 | 14:00

2
Ето руцнаците донесоха и холера. Нормално, те са мръсни и заразни. Всички руЦнаци смърдят

2022.06.06 | 13:58

1
хайде, хайде, не се правете на ощипани! кажете си за американските лаборатории!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини