Лондон смята, че целта на руските версии за войната в Украйна е да объркат обществеността

  • 29 май 2022 13:57

  • 892
  • 10
Лондон смята, че целта на руските версии за войната в Украйна е да объркат обществеността
© Novini.bg

Британското разузнаване заяви, че Русия изфабрикува версии за войната в Украйна, за да обърка разбирането на обществеността за конфликта, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6243

Москва е демонстрирала, "че е готова да използва световната продоволствена сигурност като инструмент за собствените си политически цели, като след това се представя като разумен участник и обвинява Запада за каквито и да било провали", заяви днес британското министерство на отбраната в своята ежедневна разузнавателна оценка.

Лондон: Руснаците извадиха танкове от нафталина

Министерството посочи случай, при който Русия преди няколко дни призова Украйна да разминира пристанището на Одеса в Черно море, за да могат кораби с храни да преминават безопасно. Но самата Русия блокира износа на пшеница от украински пристанища. Според Лондон този случай илюстрира "ключов принцип на съвременната руска стратегия за изпращане на послания: представяне на алтернативни версии на събитията, колко и да са неубедителни те, за да бъде по-трудно на аудиторията да разбере какво се случва".

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари британското министерство на отбраната редовно публикува разузнавателна оценка на ситуацията. Москва обвинява Лондон, че провежда целенасочена кампания за дезинформация.

Радина Лазарова
892 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.05.29 | 14:08

1
От къде на къде някакви еврочиновници ще нареждат на фирми от къде и какво да купуват и внасят? Противоречи на законите и конституцията, щом искат нещо, ЕК трябва да заплати загубите.

2022.05.29 | 16:59

10
Решетников, ти ли си? Нови опорки ли са това? Слабички нещо...
PaulaFox

2022.05.29 | 16:20

9
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062
ne

2022.05.29 | 16:19

8
ped li ot london puti ne celi da obarka usraincite a da im pokaje tce kolegata vi pe al zelinski e kravarska urospia
по объркани

2022.05.29 | 16:19

7
от вас нема...
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.29 | 15:57

5
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Това - /watch?v=Ni-JjIPkygU

2022.05.29 | 15:57

6
Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... на 35 секунда портет на Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.29 | 15:57

4
От "четивото" за българските (то и българските трябва да е в кавички - ама хайде, от мен да мине...) журналисти симпатизиращи/подкрепящи/обичащи украйнските нацисти/фашисти - Защо ги наричате националисти??? Това са си класически нацисти/фашисти... Ако бяха националисти, щяха да са си надраскали по ръцете/краката - я знамето на Украйна, я някой "герой" на Украйна... Да - ама не... Те изродите, си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации... Както и надписи като - бяла гордост/сила... Това са си класически нацисти/фашисти, които си милеят за Хи*тл*ер и нацизма/фашизма като цяло... Луди ли сте? Кьорави ли сте? Платени ли сте? Или чисто и просто - и Вие сте си нацисти/фашисти, и си ги обичате такива изроди... Ами признайте си - от какво Ви е страх/срам... Кажете си - обичаме си ги тия, с надрасканите изродщини... Подкрепяме си ги... И ние сме такива - и ние сме като тях... Колко му е??? :)
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.29 | 15:56

3
Категорично се съгласявам и подкрепям - нацистите/фашистите реално се завърнаха на бял кон!!! При това по-силни от всякога!!! Иначе установен като престъпен режим, в момента в Европа и Америка (предимно в северна, но разбира се и в Аржентина, Чили, Парагвай и тем подобни потомствени нацисти/фашисти...) е пълно с нацисти/фашисти... Като вирус се множат... Няма проблеми, че са си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации, на които до сега не само, че се гледаше с лошо око, но си и бяха подсъдни... Вече няма проблеми - рай настъпи за нацистите/фашистите... Даже и надписи като бяла гордост/сила - не пораждат укор, а даже напротив... Иронично или не, то България пак е на страната на нацистите/фашистите... Е... Ако не друго, поне този път нацистите/фашистите победиха... Да Ви е честито :) Предлагам след като унищожим руснаците, и им вземем ресурсите - да унищожим и всички цветнокожи, но без нашите братя ционисти/нацисти от Израел, че и те са си мургавелковци по принцип, но пък доста успешно/последователно/систематично, през няколко месеца унищожават Палестина и палестинските Гои :)

2022.05.29 | 14:08

2
мините са поставени от украйна

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини