Украинският град Северодонецк е почти напълно обкръжен от руски военни

  • 28 май 2022 08:00

  • 2500
  • 35
Украинският град Северодонецк е почти напълно обкръжен от руски военни
© Getty Images/Guliver (архив)

Украинският град Северодонецк е почти напълно обкръжен от руски военни, предаде ДПА, позовавайки се на информация от местната военна администрация. Агенцията отбелязва, че Москва твърди, че вече е обкръжила града.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6126

Две трети от града в Луганска област вече са обсадени, но засега той не е обкръжен, написа в "Телеграм" началникът на местната военна администрация Олександър Стрюк. Той добави, че войски на украинското правителство продължават да оказват яростна съпротива. Проруски сепаратисти обаче твърдят, че градът е напълно обкръжен, съобщи московската държавна информационна агенция "РИА Новости". Стрюк каза, че около 90% от сградите в града са получили щети и 60% ще трябва да бъдат напълно реконструирани. Северодонецк е един от последните райони на Луганска област, които все още се контролират от украинската армия.

Зеленски: Украйна разруши мита за изключителната мощ на руската армия

Областният управител на Луганска област Сергий Гайдай каза, че че в града има достатъчно ресурси за неговата отбрана, но би могло да се стигне до тактическо отстъпление на украинските въоръжени сили. Той добави, че руски войници вече са в града. Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че ситуацията в Луганска и Донецка области е трудна и продължават руските ракетни и въздушни удари. Той добави, че украинската армия защитава страната с всички налични ресурси. "Ако окупаторите си мислят, че Лиман и Северодонецк ще бъдат техни, то те грешат. Донбас ще бъде украински", каза Зеленски в своето вечерно обръщение. Статутът на град Лиман в Донецка област не е ясен на фона на яростни боеве около него. Проруски сепаратисти твърдят, че са го превзели, а украинският генерален щаб каза, че боевете за него продължават.

Радина Лазарова
2500 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.28 | 16:46

23
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...

2022.05.29 | 16:11

35
такива са си урките спор няма по това
Култова статия...

2022.05.28 | 16:47

25
Евакуация, капитулация... Или как нещата за Украйна не изглеждат добре - На Запад намаляха новините за военни успехи на украинците - Д*н*е*с БГ - Оригиналната статия е на Британския вестник - Индипендънт :)
Това - /watch?v=Ni-JjIPkygU

2022.05.28 | 16:46

24
Ето Ви още от татуирани подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... на 35 секунда портет на Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Сенатор Ранд Пол

2022.05.28 | 16:45

19
Не може повече от 90 дни, страна от близо 50 милиона човека, която има редовна армия от 300000 човека, която има 200000 паравоенни, която има резервисти над 900000 човека, и която буквално от ден 1 на войната, раздава оръжие на всеки, който желае, а това са буквално милиони хора - да не може да отблъсне 180000 кадрови военни от Русия, а че даже и победи...!!! Сенатор Ранд Пол, като даде НЕ за последните пари, добре каза, че е меко казано притеснително, как след повече от 40 милиарда долара за два месеца, да няма напредък... А тези пари са кажи речи, колкото на Русия за отбрана, но за цяла година!!! Та наистина е странно, как Украйна не може да отблъсне, че направо и победи 180000 руснаци с всичко това??? Интересно е и защо Путин не прави мобилизация...? С толкова малко сили е пределно ясно, още от преди нахлуването, като ги бяха струпали по границата, че е абсолютно невъзможно - да се покори толкова голяма държава като Украйна, а тя е направо гигантска!!! Близо 600000 квадратни километра и близо 50 милиона човека!!! Това е все едно нас да ни нападнат, от някое македонско село 5000-10000 човека - и ние да не можем повече от 90 дни да ги отблъснем, че и категорично да ги победим... Странно е това наистина... Дори и анализаторите в САЩ, които са си потомствени русофоби, се чудят, защо няма свежи сили, а и цялостна мобилизация - тъй като на всеки, който има поне 2 мозъчни клетки му е ясно, че с толкова малко сили - всичко е обречено на провал... Провал - още от началото...

2022.05.29 | 16:10

34
истината е казал човека пък какъвто ще да е по произход
720901

2022.05.28 | 18:44

29
Тоя сенатор не е ли "кравар"? Не бяха ли големи злодеи "краварите"? Или имаме двойни стандарти ;) Бъдете последователни, товарищи!
Култова статия...

2022.05.28 | 16:46

22
Евакуация, капитулация... Или как нещата за Украйна не изглеждат добре - На Запад намаляха новините за военни успехи на украинците - Д*н*е*с БГ - Оригиналната статия е на Британския вестник - Индипендънт :)
Малкия Евреин Шикългрубер

2022.05.28 | 16:45

21
От "четивото" за отказалите да се бият 18-20 годишни руски неопитни лапетии, и от "четивото" за младите руснаци, които на концерт пеят к***р за войната, а и си гледат кефа, докато в Украйна милиони са мобилизирани и въоръжени до зъби - Хохохохохо... Нали украйнските нацисти/фашисти твърдяха, че в такива случаи - се разстрелват на място...??? Явно е било поредната лъжа от украйнските нацисти/фашисти... Младите русначета подскачат на концерт в Русия и викат к***р на войната, а тия милиони мобилизирани, въоръжени до зъби, а и с неспирен поток от продоволствия/ресурси, и 40 милиарда долара - НЕ МОГАТ да победят 180000 руски кадрови лапетии на по 18-20 години, които нямат и военен опит - ПОВЕЧЕ ОТ 90 ДНИ... Тоя ненормалник Путин, ако я спечели тая война, с тая шепа лапетии - това би била най-великата победа в историята... Шепа лапетии да набият няколко милиона, които ТРЕНИРАТ за тази война от близо 10 години... Трагикомично е просто...
Няма срам Зеленски... Иска още по 4 милиарда на ме

2022.05.28 | 16:45

20
Няколко милиона, въоръжени до зъби и непрестанно обезпечавани с всичко украйнци - да не могат да победят 180000 русначета на по 18-20 години, които за първи път са в бойни условия... Не само е резил, а е трагикомичен резил... Паралела със селото от Македония е точно на място... Това първокласниците, които са към 100000 да пратим ще ги победят за месец/2... Просто украйнските нацисти/фашисти толкова си могат.... Могат само да си драскат портрети на Хи*тл*ер по краката/ръцете и св*ас*ти*ки... Няколко милиона, на собствена територия срещу няма и двеста хиляди млади войничета - това е голата истина... И 90 дена се криха като плъхове в каналите на Азовстал татуираните... Абе щом вече и сенатори в САЩ почват да се замислят...
UkrainaS555

2022.05.29 | 02:35

33
Руснаците потвърждават че украинските войници използват германски бункери с разположени картечници които са построени от германците на времето дето избиват руските войници и са трудни за унищожаване. Украинските бункери с картечници. Кат оса подсилени с германска стомана и бетон.
UkrainaS555

2022.05.29 | 02:34

32
Потвърждават че украинските войници използват германски бункери с разположени картечници които са построени от германците на времето дето избиват руските войници и са трудни за унищожаване. Украинските бункери с картечници. Кат оса подсилени с германска стомана и бетон.
UkrainaS555

2022.05.29 | 02:18

31
до момента ми казаха тините служби че труповете на руските войници, гонят 200 000 руски жертви а на украинците само 10 000 украински войници от 180 000 украински войници. потвърдено от руското разузнаване, което си признава.
UkrainaS555

2022.05.29 | 02:12

30
тия как да превземат града, не е останала руска армия за да превземат града,10 000 насрани руски войници мрат като кучета пред града а украинците с булдозери правят стена от руски трупове около града е няма как да спечелят града.Трябва да минават през стената от руски трупове за да напреднат руснаците, колкото повече не могат да превземат града толкова повече пада руската гордост и руснаците се отчайват. въпрос на време е руснаците да хвърлят оръжие и да се предадат, малкото от тях дето са останали. всеки убит руски войник в предградията награда, трупа му отива на стената от руски трупове да я подсилва дето украинци те сая изградили.

2022.05.28 | 17:47

28
ДОКАТО ДИШАТ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ИДИОТЩИНИТЕ НА КРЕМЪЛСКИТЕ КУКУВЦИ

2022.05.28 | 17:47

27
ДОКАТО ДИШАТ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ИДИОТЩИНИТЕ НА КРЕМЪЛСКИТЕ КУКУВЦИ

2022.05.28 | 17:47

26
ДОКАТО ДИШАТ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ИДИОТЩИНИТЕ НА КРЕМЪЛСКИТЕ КУКУВЦИ
СЛАВА на Усрайна

2022.05.28 | 12:08

16
В историята ще остане подвига на доблестната руска армия освобождаваща отново света от нацизма

2022.05.28 | 14:01

18
да ти с.ера в миризливата болшевишка уста олигофрен!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини