Проруски отцепници: Превзехме ключовия град Лиман

  • 27 май 2022 13:40

  • 1252
  • 4
Проруски отцепници: Превзехме ключовия град Лиман
© Getty images (архив)

Силите на самопровъзгласилата се Донецка народна република заявиха днес, че са превзели ключовия град Лиман, предаде АФП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13102

С превземането на Лиман пред силите на сепаратистите се отваря пътят към големите градове Славянск и Краматорск в Източна Украйна. Очаква се завземането на Лиман да изиграе роля и при по-нататъшните опити за обкръжаване на Северодонецк и Лисичанск, които са под украински контрол.

"Установихме пълен контрол върху "Красни Лиман" (старото название на града)", това съобщи генералният щаб на силите за териториална отбрана на проруските отцепници.

Засега руската армия не е коментирала тази информация.

Лондон: Руснаците извадиха танкове от нафталина

В медийната информация се отбелязва, че твърденията на ДНР  не са потвърдени от независим източник.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1252 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Каиш

2022.05.27 | 14:30

2
Превзели сте трънки
има клипчета

2022.05.27 | 14:32

4
в телеграм олигофрен малоумен как разчистват града, те за разлика от краварската пропаганда не са само на приказки и тролене не малоумни джендеро-либерастчета по сайтовете на краварски грантове
Просто човек

2022.05.27 | 14:05

1
Ще цъфнете и вържете, ако станете част от Рашия...
що бе

2022.05.27 | 14:31

3
у усрайна да не са цъфнали и вързали, кр@дат ги такива като синчето на байдъм и други кравари и техните слуги като кличко мичко, наркоса президет и т.н.... коври, бело и кражбА... идот малоумен, нема да имат стандарта на живот на кр@варите или развитите държави в ЕС... такива като усрайна и ние им трябваме за територия, където да си продават стоките, за евтина работна ръка и да ни кр@дат природните богатства без пари чрез дупедавците, които са ни сложили като марионетни правителства

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини