БДЖ и румънските железници предлагат съвместна възможност за безплатен превоз на жители на Украйна

  • 20 май 2022 14:15

  • 557
  • 2
БДЖ и румънските железници предлагат съвместна възможност за безплатен превоз на  жители на Украйна
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

БДЖ и Румънският държавен железопътен пътнически оператор /CFR CALATORE/ предлагат директен безплатен превоз с влак на гражданите на Украйна на територията на двете страни чрез офертата "HELP UKRAINE". По този начин се дава възможност на желаещите да пътуват с един билет и в двете държави с влака, като не е необходимо при преминаване на границата да им бъде издаван нов билет за пътуване.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6228

Билетът "HELP UKRAINE" може да бъде издаден както за пътуване от Румъния за България, така и за пътуване от България за Румъния.

Константинова: България е на първо място по процент на регистрация за временна закрила

Единственото условие към пътуващите е да представят документ, доказващ гражданство или пребиваване в Украйна.

До момента чрез "HELP UKRAINE" между териториите на България и Румъния са превозени 6 420 жители на Украйна. Междувременно от началото на месец март от БДЖ са издадени над 17 000 безплатни билета за пътуване с влак на украински граждани на територията на страната.

Владимир Василев
557 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
МИСЛИ!

2022.05.20 | 22:08

2
През последните два месеца ние приемаме украински цивилни, бягащи от боевете. Те са само жени и деца, които страдат. Затова не вземаме никакви предпазни мерки. Една трета от тези деца обаче са обучени в летните лагери на бандеровците. Там те научиха боравенето с оръжие и възхищението на престъпника срещу човечеството Степан Бандера. Пътят към ада е послан с добри намерения!

2022.05.20 | 14:42

1
Хайде престанете вече с издръжката на Украйна.Да се помага да седнат на масата на преговори, а не да воюват.До сега в историята няма случай на унищожена държава.Искаме или не Русия е в Европа и ще остане там.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини