Заседанието по делото, по което Навални бе осъден на 9 години затвор за измама, бе отложено за 24 май

  • 17 май 2022 12:44

  • 771
  • 1
Заседанието по делото, по което Навални бе осъден на 9 години затвор за измама, бе отложено за 24 май
© facebook.com/navalny/photos
Слушай новината Слушай новината

Московски съд започна днес да разглежда на втора инстанция делото, по което опозиционният лидер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) бе осъден на 9 години затвор, предадоха Франс прес и ТАСС.

Съдът реши заседанието да бъде отложено за 24 май. Отлагането на заседанието беше поискано от самия Навални, който не е успял да се запознае с аудиозаписа на присъдата.

На днешното заседание страните успяха да декларират своите позиции. Защитата поиска отмяна на присъдата, а представителката на прокуратурата - признаването ѝ за законна.

Изпратен в затвора през януари 2021 г. по друго дело, опозиционният лидер участваше по видеоконферентна връзка от наказателна колония номер 2 в Покров, на стотина километра източно от Москва. 

Алексей Навални: Държавните руски медии са подпалвачи на война

На 22 март опозиционният лидер, обвинен в отклоняването на милиони рубли дарения за неговите организации за борба срещу корупцията, беше признат за виновен в измама и обида на съда, след процес, проведен в зала в колонията в Покров.

Калина Христова
771 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЛАВА на Усрайна

2022.05.17 | 15:10

1
Този изрод е предател както в България са ДьБь

Добави коментар

Водещи новини