Киев: Чешки гражданин е убит от руски военни край Буча

  • 17 май 2022 10:22

  • 2816
  • 3
Киев: Чешки гражданин е убит от руски военни край Буча
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Тялото на чешки гражданин бе открито в селището Макаров, близо до предградието на Киев - Буча," написа в. "Украинская правда".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6233

"Служители на киевската полиция откриха в Макаров телата на трима цивилни, убити от руските окупатори. Двама са застреляни в главата, а третият - в корема", казаха от украинското вътрешно министерство.

"На местопрестъплението са намерени документи за самоличност на гражданин на Чешката република. Четиридесет и девет годишният мъж преди войната е работил като тираджия. Той е пристигнал в Украйна като доброволец. Връзката с човека е прекъснала на 3 март. Той в родината си остави жена и брат", посочи още изданието, цитирайки силовото ведомство.

Според данни на МВР другите две цивилни жертви не са идентифицирани. "Нашите колеги не откриха никакви документи. Работата по случая продължава", заявиха от институцията.

Ройтерс посочи извършителите на масовите убийства в Буча

Валери Зайцев
2816 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Маргарита

2022.05.17 | 14:39

3
1. И след като не са очевидци, а са го намерили, откъде знаят кой го е убил?? А ако са искали да се върнат и затова да застреляни от "свои"?? 2. И поначало, какво прави чешкият гражданин там?? Чехите да не бяха го пускали, да бяха го прибрали, знаел е къде отива, кой би трябвало да го пази по време на война??
Гост

2022.05.17 | 13:40

2
И къв го е търсил там тоя “доброволец” раздавал е шоколадчета ли? Силно ме съмнява
СЛАВА на Усрайна

2022.05.17 | 12:17

1
Не е ли зъл наемник

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини