Олаф Шолц към Путин: Възможно най-скоро трябва да бъде прекратен огъня в Украйна

  • 13 май 2022 14:59

  • 6793
  • 4
Олаф Шолц към Путин: Възможно най-скоро трябва да бъде прекратен огъня в Украйна
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Германският канцлер Олаф Шолц е провел телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. Това съобщи той в профила си в Туитър. 

По време на разговора Шолц е призовал за прекратяване на огъня, а също така е уверил Путин, че няма "нацисти" на власт в Украйна.

"Три неща от днешния дълъг телефонен разговор с Путин: В Украйна трябва да има прекратяване на огъня възможно най-скоро. Твърдението, че нацистите управляват там, е невярно. И посочих отговорността на Русия за глобалната ситуация с храните", заяви Шолц.

Олаф Шолц: Украйна ще трябва да се бори с последствията от настоящата война в продължение на 100 години, заяви

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че в разговор с германския канцлер Путин се оплака, че преговорите между Украйна и Руската федерация са уж блокирани от Киев, отново говори за „отбраната на Донбас“, опитвайки се да оправдае пълномащабна инвазия на Украйна от окупаторите, а също така обяви предполагаемо нарушение на международното хуманитарно право от защитниците на Мариупол.

Виолета Симеонова
6793 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЛЪЖИ

2022.05.14 | 09:09

4
Западните медии казват на своите потребители, че военната операция на Русия в Украйна се е провалила; че е свързано с масови военни престъпления; че „храбрите защитници” издържат. Фактите са, че режимът в Киев безразсъдно и цинично използва собственото си население като пушечно месо, за да се вкопчи във властта, и като емоционални пионки, за да улесни НАТОвското въоръжаване на страната срещу Русия. Точно това искат силите на НАТО. Съединените щати и техните съучастници в НАТО – крайните архитекти на този конфликт – насочват десетки милиарди долари в Украйна, доставяйки тайни сили и военно разузнаване, които безразсъдно рискуват директен конфликт с ядрено въоръжена Русия.
Слава на Усрайна

2022.05.13 | 15:17

1
Стар нацист и цереушник!
Асан

2022.05.14 | 06:32

3
На майка ти пичона!
718683

2022.05.13 | 16:54

2
Путлера, нали?

Добави коментар

Водещи новини