Лукашенко поздрави сънародниците си по случай Деня на победата

  • 09 май 2022 11:09

  • 535
  • 5
Лукашенко поздрави сънародниците си по случай Деня на победата
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Беларус никога няма да се умори да напомня на европейските народи кой сложи край на най-кървавата война в историята на човечеството, заяви президентът Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в в поздравителното си послание към сънародниците си по случай Деня на победата, предаде ТАСС, цитирайки пресслужбата му.

"Това е велик празник, който се е превърнал в символ на смелостта и твърдостта, доблестта и саможертвата на милиони съветски хора, които през юни 1941 г. смело поеха удара на варварската, антихуманна идеология на нацизма и победиха", каза държавният глава. "Никога няма да се уморим да напомняме на европейските народи кой сложи край на най-кървавата война в историята на човечеството", посочи Лукашенко.

Беларус помни онези, които самоотвержено са се сражавали на фронта, рискувайки живота си, борили са се с врага в окупацията, извършвали са ежедневни трудови подвизи в тила, донесли победата през май 1945 г., както и всички невинни жертви на "циничните експерименти и ужасяващата жестокост на хитлеристките палачи", каза Лукашенко, отбелязва БТА. "Този пролетен ден, 9 май, през десетилетията на мирен живот все още отеква в сърцата на беларусите с болка, гордост и безкрайна благодарност към победителите", заяви той.

Лукашенко: Направихме и продължаваме да правим всичко, за да няма война в Украйна

Константин Тодоров
535 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.09 | 18:01

5
ПРИ 12 КЛАСА В УЧИЛИЩЕ, ЩЕ ИМ СЕ ПАДНЕ ПО 1 СЪБОТНИК В ГОДИНАТА, ВСИЧКО НА ВСИЧКО. НЯМА ДА СЕ ПРЕРАБОТЯТ :) А КАТО СЕ ЧИСТИ ОСНОВНО 1 МЕСЕЧНО, УЧИЛИЩЕТО ЩЕ СВЕТИ! :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.09 | 17:59

4
НА РОДИТЕЛСКИТЕ СРЕЩИ ДА СЕ ПИТАТ И АКО ИСКАТ ДЕЦАТА ИМ ДА УЧАТ НА ЧИСТО, МОЖЕ И 2 СЪБОТНИКА ДА ИМ СЕ ОРГАНИЗИРАТ ГОДИШНО, ПАК ПО КЛАСОВЕ. КОФИ, ПОСОБИЯ... ВСЕКИ ДА СИ ДОНЕСЕ ОТ ВКЪЩИ. :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.09 | 17:55

3
ВСЕКИ МЕСЕЦ, ПО КЛАСОВЕ, ДА СЕ ПРИВЛИЧАТ РОДИТЕЛИТЕ НА 1 СЪБОТНИК ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА! ДА СЕ ИЗМИВАТ ПРОЗОРЦИТЕ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЧИНОВЕТЕ, САНИРАНЕ НА ВЦ, УБОРКА ПО ДВОРА И ПРИЛЕЖАЩИТЕ ПЛОЩИ.
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.09 | 17:49

2
ДРУГАРЮ ЛИКАШЕНКО, НАПРАВЕТЕ РАЗЧЕТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ В ДОСТАТЪЧНИ КОЛИЧЕСТВА. СЛЕД ГЮБРЕТАТА, ЩЕ ОСТАНЕ МАЛЪК УЖАС В РАЙСКАТА ГРАДИНА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

2022.05.09 | 13:07

1
ЧЕСТИТ ДЕН НА РАЗГРОМА КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини