Фон дер Лайен: ЕК предложи план за възстановяване на Украйна

  • 04 май 2022 13:10

  • 947
  • 3
Фон дер Лайен: ЕК предложи план за възстановяване на Украйна
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е предложи да се създаде пакет за възстановяване на Украйна, с който страната да се изгради наново след края на войната с Русия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13390

,,Този пакет трябва да доведе до огромни инвестиции, които да отговорят на нуждите и необходимите реформи'', каза ръководителката на изпълнителния орган на ЕС пред Европейския парламент, след като предложи шестия пакет от санкции срещу Москва.

Председателката на Европейския парламент обеща в Киев подкрепа от ЕС за възстановяването на Украйна

Според дипломати предложените нови санкции включват и спиране на излъчването на руски държавни телевизии, сред които РТР "Планета" и "Русия 24" в европейския ефир, въпреки че Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е не оповести подробности по този въпрос в изказването си пред Eвропарламента, информира БТА.

Тя посочи, че пакетът за възстановяване на Украйна "ще прокара пътя към бъдещето на Украйна, което е в Европейския съюз".

Последвайте канала на

Владимир Василев
947 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ku.

2022.05.04 | 17:03

3
Глупаците налагат цензура, на руски канали, само там се чува истината.
Петров

2022.05.04 | 16:37

2
Всичко това означава, че глобалният системен преход по всяка вероятност ще стане много по-кървав и по-хаотичен, отколкото се очакваше преди, тъй като САЩ агресивно дестабилизират света в отчаян опит да забавят своя хегемоничен упадък и дори може би да възстановят част от същата хегемония .

2022.05.04 | 13:24

1
много сте загрижени за тая украйна, бе! що не действахте така и срещу безчинствата на краварите по света!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини