Експлозии в Харков, Зеленски: Русия иска да "унищожи всичко живо"

  • 30 април 2022 10:36

  • 3403
  • 38
Експлозии в Харков, Зеленски: Русия иска да "унищожи всичко живо"
©
Слушай новината Слушай новината

Руската армия продължава настъплението си в Източна и Южна Украйна, а тази нощ вниманието е било насочено към Харков.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13951

Чути са силни експлозии. Според информацията на украинските военни те бележат тактически успехи и са успели да си върнат стратегически важен пункт - село Руска Лозова. Изведени от там са и 600 цивилни граждани. Украинският президент Зеленски обвини руската армия, че иска да унищожи "всичко живо" при настъплението си в Донбас. "Постоянните атаки срещу инфраструктурата и жилищните райони показват, че "Русия иска да направи този район необитаем."

Най-тежко остава положението край град Изюм, където руската армия съсредоточава основните си усилия. Настъпление се води към селата Сулиговка и Долгенкое, а врагът се опитва да разположи сили за противовъздушна отбрана, докладва украинският Генерален щаб.

Продължава настъплението и в Лиман (в районите на селата Ямбол, Озерное, Лиман), Северодонецк, където руската армия се опитва да завърши превземането на Рубижне, Попасна и Кураховск, но на този етап са задържани. В Запорожката област продължава артилерийският обстрел.

Русия е поела контрола над Херсонска област, твърди руското Министерство на отбраната

В сектора на Бесарабия няма значителни промени в позициите на двете армии.

И според вече ежедневната сводка на разузнаването на Обединеното кралство Русия все още се надява и опитва да реши проблемите, които преди възпираха инвазията ѝ, но продължава да е изправена пред сериозни предизвикателства. Руската армия все още прегрупира и пренасочва изчерпани и разпръснати части, които са участвали в неуспешните офанзиви в Североизточна Украйна. Британските военни отчитат, че руската офанзива продължава да страда от значителни недостатъци в тактическата координация.

Последвайте канала на

Калина Христова
3403 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Волинско клане - Уикипедия

2022.05.01 | 00:24

38
От "четивото" за танковете от/на Полша... Годишнина от Волинското клане ли има??? Т'ва е като България да изпрати танкове на Турция, в памет/ чест на Баташкото клане... Ма то и в Полша нацисти/фашисти - и в Украйна нацисти/фашисти... Обичат си се... К'во да ги прави човек... Нищо, че едните са им изклали бабите и дядовците... Абе да се взимат младите - щом се обичат :)
юлиян

2022.04.30 | 17:46

35
Чиче,опръска всичко със слюнка.Чак си се запенил от злоба.За твое съжаление безсилна,защото Русия е ПРЕКАЛЕНО СИЛНА за всички разпенени плюнчовци като теб.

2022.04.30 | 19:59

37
русия е едно голяма азиатски говно, кенеф за нещастни, оскотели орки като теб.
до русофилите

2022.04.30 | 12:47

27
вмирисани бедни, дрипави, мръсни осрани копейки. Майките ви са олождани от няколко пияни руски нереза вкупом. Мозъците ви са на каша и слюнката ви тече от устите, гнусни национални предатели

2022.04.30 | 19:58

36
русофилката напаст да мре на метадон аххахах

2022.04.30 | 12:50

29
taka e
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.04.30 | 17:45

34
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...

2022.04.30 | 16:01

33
Браво на Русия. Всеки предател на територията на Укропия, който не се декларира като руснак не заслужава да живее и трябва да се изчисти от свещената руска земя. И ще стане.
Наблюдател

2022.04.30 | 14:21

32
Война без край.Това се очертава.
Й

2022.04.30 | 13:02

31
Най-жалкото е че НАТО, ЕС и Зеленски също имат вина за разрушаването на Украйна. Видя се сега, че Русия е терористична държава и диктатура, но се видя също че и т.нар. демокрация слага политиката над живота на мирните граждани. Войната можеше да бъде избегната и все още може, но "миротворците" от парламента на САЩ се смеят зад океана на руската, украинската и европейската глупост

2022.04.30 | 12:59

30
Ами Западът това иска ! Джонсън поръча не Зеленски да се бият до последна капка кръв ! Ама на украшнците , а не на англичаните !
чичо

2022.04.30 | 10:57

3
Серя на руската сволоч, касапи, пияни канибали и изнасилвачи. Изметта на кавказ и кадировите, въшливи джихадисти, носещи разрухата и варварството на една изгнила, разложена и воняща имперска илюзия. Давайте смели украинци, трепете мърсната сган, лазеща по земята ви
чичо

2022.04.30 | 12:48

28
текат ли ви лигите, мръсна русофило-спинозна измет ? Русия ще загъби, джуджето Вова ще пукне от рак, а вие ще продължите да живеет в мизерните си, изгнили и вонящи хралупи

2022.04.30 | 11:53

24
Ти пък откъде сереш бе сволач?? Ти къде се месиш като не им знаещ проблемите.Като си такъв патриот върви да се биеш да защитаваш украинците

2022.04.30 | 11:36

20
Украински изроди, защо в училищата подарявахте сладки с име,, Кръв на руските деца''? И хрантутим садисти!
юлиян

2022.04.30 | 12:45

26
До няма как; Ами,няма разбира се.То си трябва и малко акъл,малко обективност,а не сляпа злоба.Сигурен ли си,че знаеш какво гледаш или така е по-лесно,само да пригласяш като хорист в хора на безмозъчните мисирки.А и ако знаеш на кого викаш герои.Тия,които още държат цивилни като жив щит в катакомбите на Азовстал.Сами си признаха,че при тях има цивилни.Сигурно по свое желание седят с тях без храна и вода.Защо не ги пуснат да си вървят.Колко пъти руснаците отваряха коридори за излизане.И сега какво ще правят твоите ''герои'',ще ги пускат ли или ще ги оставят да измрат заедно с тях.Най-интересно ще стане като почнат да излизат.Да видим какъв ще бъде етническия състав на батальона,моно или мулти.

Добави коментар

Водещи новини