Борис Джонсън: Има реална възможност войната в Украйна да продължи до края на 2023 г.

  • 22 април 2022 17:12

  • 4780
  • 0
Борис Джонсън: Има реална възможност войната в Украйна да продължи до края на 2023 г.
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че има реална възможност войната в Украйна да продължи до края на следващата година, предаде БНР.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13116

Изказването си Джонсън направи на пресконференция в Делхи, където е на посещение. Там британският премиер каза още, че следващата седмица британското посолство в Киев ще поднови работа а Великобритания ще продължава да оказва активна военна помощ на Украйна.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че Западът не може да стои пасивно и да наблюдава агресията на Путин. Той даде висока оценка на британските дипломати, останали на работа в района и обяви, че посолството в Киев ще бъде отворено следващата седмица.

Макар и Индия да не осъжда толкова категорично Русия за действията ѝ, Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е каза, че индийският му колега Нарендра Моди ясно е заявил, че Индия иска мир и "руснаците да напуснат Украйна".

Британският премиер каза също, че страната му продължава изпращането на военно оборудване за украинската съпротива.

От Министерството на отбраната междувременно потвърдиха, че изпращат в Полша танкове Challenger 2 в замяна на танковете Т-72, които Полша ще прати на Украйна. Това е в допълнение на британските бронетранспортьори, които директно ще бъдат изпратени в Украйна, за което бе съобщено по-рано.
Министърът на отбраната Бен Уолъс се очаква по-късно да съобщи подробности.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви в Индия още, че е реална възможността войната да продължи до края на следващата година, позовавайки се на прогнозите на британското разузнаване.

Преди три дни британското разузнаване оповести, че следващата фаза от инвазията вероятно ще е "война на изтощение" и ще продължи няколко месеца. Тогава беше направено предположението, че превъзходството в броя на руските сили само по себе си вероятно няма да е решаващо срещу ожесточената украинска съпротива.

Бруно Бекман: Руските сили са превзели още 14 села тази нощ

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4780 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини