Русия оспорва в съда замразяването на международните ѝ резерви

  • 19 април 2022 12:14

  • 1481
  • 1
Русия оспорва в съда замразяването на международните ѝ резерви
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Руската федерация смята, че "замразяването" на международните й резерви е безпрецедентно и ще оспори тези решения в съда. Това заяви гуверньорът на Руската централна банка Елвира Набиулина.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13460

"Ще предприемем съдебни действия. Подготвяме се да ги приложим, защото е безпрецедентно в световен мащаб златните и валутните резерви на толкова голяма страна да са замразени", изтъкна тя в свое изявление пред Държавната дума.

Още вчера Набиулина посочи, че Русия разполага с някои резерви, но предупреди, че те са ограничени и че страната ще трябва да търси други решения. Тя също така призна, че икономиката "влиза в труден период на структурни промени".

Санкциите засегнаха преди всичко финансовия пазар, но сега те ще започнат да засягат все повече икономиката, отбеляза тя, цитирана от ТАСС.

Според нея Русия ще навлезе в период на структурна трансформация през второто и началото на третото тримесечие на годината.

ДЕН 55 ОТ ВОЙНАТА: Руските сили започнаха битката за Донбас

Периодът, в който икономиката можеше да живее с резерви, приключи, категорична бе Набиулина. По нейни думи основните проблеми ще бъдат свързани с ограниченията върху вноса и логистиката на външната търговия, а в бъдеще - и с ограниченията върху износа.

В резултат на чуждестранните санкции бяха замразени около 300 милиарда долара от около 640-те милиарда долара, които Русия имаше в свои златни и валутни резерви.

Последвайте канала на

Калина Христова
1481 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.19 | 12:51

1
Наебулина трябва да се разстреля незабавно !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини