Съветник на Зеленски: Русия се придържа към тактика на обществен натиск при преговорите

  • 12 април 2022 21:32

  • 2173
  • 4
Съветник на Зеленски: Русия се придържа към тактика на обществен натиск при преговорите
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Преговорите с Москва за постигане на мирно споразумение са изключително трудни, заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, след като руският държавен глава Владимир Путин порица "липсата на последователност" на украинците, предаде Франс прес.

"Преговорите са изключително трудни", заяви Подоляк в съобщение за медиите, като изрази съжаление, че "руската страна се придържа към традиционната си тактика на обществен натиск върху процеса на преговори, включително чрез определени изявления".

"Ясно е, че днес емоционалната страна на процеса е тежка", коментира той, като уточни, че "украинската делегация работи само в проукраински и прозрачни рамки".

Според украинските власти, през последните дни в градове около Киев, включително Буча и Ирпин, са открити няколкостотин тела на цивилни. Руските войски се изтеглиха от региона в края на март.

Зеленски: Русия се готви да окупира още една част от нашата територия

Москва отрича да е свързана с това и го определя като "инсценировка", организирана от украинската страна с цел да й навреди.

По-рано днес руският президент Путин порица "липсата на последователност" на украинските преговарящи, която според него пречи на постигането на споразумение между Киев и Москва за слагане на край на руската офанзива.

"Няма съмнение (че руските цели ще бъдат изпълнени), те са абсолютно ясни и благородни. Основната цел е да се помогне на хората от Донбас", в източната част на Украйна, добави Путин по време на посещение в руския Далечен изток.

Дискусиите между двете страни продължават онлайн, уточни днес Подоляк.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2173 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.04.13 | 09:51

4
ЯЖТЕ МИ ХУУУУЯЯЯЯЯЯ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ

2022.04.12 | 23:42

3
Путьо в устата да ти го туря изрод гаден
Гост

2022.04.12 | 21:52

1
Заловиха Виктор Медведчук!!! Закъснявате с новините
Баба Гицка

2022.04.12 | 22:39

2
Кой е той, баби?

Добави коментар

Водещи новини