Алексей Навални: Държавните руски медии са подпалвачи на война

  • 06 април 2022 15:00

  • 946
  • 4
Алексей Навални: Държавните руски медии са подпалвачи на война
© Фейсбук

"Как вижда зрител на руската телевизия всичко това. А аз съм точно такъв", това написа руският опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) в профила си във Фейсбук.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6571

"За чудовищните събития в Буча разбрах вчера (онзи ден – всички бележки са на novini.bg) сутринта, гледайки новината, че Русия свиква Съвета за сигурност ООН заради клането в Буча, извършено от украинските националисти. Вечерта водещият на телевизията "Первий канал" обясни всичко. Аз нямаше да повярвам, ако не видях всичко това със собствените си очи и не го чух със собствените си уши: Провокацията в Буча бе подготвяна от най-високото ниво на НАТО. Това се потвърждава и от думите на Джо Байдън, който нарече Владимир Путин "Касапин". Чуйте колко близко звучат английската дума за касапин Вutcher и названието на град Буча. По този начин западната аудитория бе подготвяна на подсъзнателно ниво към тази провокация", посочи още затворникът, цитирайки новинарската емисия.

Осъдиха Алексей Навални на 9 години затвор

"Казвам ви, вие не може да си представите колко е високо нивото на чудовищните лъжи, излъчвани по държавните телевизии. И, за съжаление, каква е убедителността на тези лъжи за хората, които нямат достъп до алтернативни източници на информация. Казвам всичко това, защото путинската пропаганда отдавна престана да бъде инструмент", добави Навални.

"Държавните медии са подпалвачи на война. Безкрайно викащите водещи и техните "експерти" така се надъхаха с агресия, че задминаха самите военни", допълни той.

"Тези хора (журналистите и гостите в студията) искат война до победен край, щурм на Киев и бомбардировки на (западния украински град) Лвов. Те се не страхуват и от ядрена война. Те в пряк ефир размазват и унищожават тези путинци, които само намекват, че преговорите за мир са нещо хубаво", написа още Навални.

"Това е чудовищен уроборос. Политиката е пропагандистка змия, която си е захапала опашката (това означава уроборос). Пропагандистите така формираха общественото мнение, че то не само позволява на Путин да извършва военни престъпления, но и да настоява от руския президент да ги извършва", добави затворникът.

"За подпалвачите на война трябва да има същите наказания, каквито има и за военните престъпници. От главните редактори до водещите  на токшоута и редакторите на новините  – всички те са "Радио на хилядата хълма" (радио в Руанда, разпалвало етническа омраза по време на гражданската война в африканската страна през 1994 г., довела до смъртта на между 500 000 до 1,1 милион души). На тези хора трябва да се наложат санкции и те трябва да бъдат съдени", посочи още той.

"Искам да напомня, че Националната медийна група, която притежава лъвския пай от този апарат на лъжата, принадлежи на лично на Путин, в частност само заради това, че формално тази група се оглавява от неговата любовница Алина Кабаева", допълни  Навални.

"Необходимо е да се предприемат всички мерки, за да се затрудни работата на тези наследници на (шефа на нацистката пропагандна машина Йозеф) Гьобелс. От пълна забрана за доставка и сервиз на техника до търсене на техни активи на Запад, а те имат такива, и да им се забрани да пътуват на Запад", заяви опозиционерът.

"Чудовищните престъпления в Буча, Ирпен и други украински градове са извършени не само от тези, които връзваха ръцете на хората, и тези, които убиваха жертвите си с куршуми в тила, но и от тези, които стояха наблизо и повтаряха: Стреляй, стреляй, ние ще направим як репортаж във вечерното шоу по телевизията", с тези думи завършва постът на Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный).

Навални призова руснаците да продължат с мирните демонстрации срещу войната в Украйна

Валери Зайцев
946 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.04.06 | 15:30

1
При война опозиция няма, да го гърмят

2022.04.06 | 20:43

4
И ти с него.
Рени

2022.04.06 | 15:33

2
Тоя що не е в затвора. А какво става с Асандж? Нищо не смее те най- демократично да напишете. Мишоци.

2022.04.06 | 20:43

3
Той е в затвора, за това , че си позволява да говори истината. А ти защо не си?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини