Дмитрий Медведев: Ще продаваме храни само на приятелски страни

  • 01 април 2022 10:17

  • 11907
  • 11
Дмитрий Медведев: Ще продаваме храни само на приятелски страни
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Ние ще продаваме храни само на приятелски страни", това заяви заместник-председателят на руския Съвет по национална сигурност Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, предаде газета.ру.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13268

Бившият премиер в Москва посочи, че към днешна дата родината му, заедно с Китай и Индия, е най-големият производител на зърнени култури в света и най-големият износител на пшеница. "От нашите доставки зависят много държави", подчерта още той и добави: Това е нашето тихо, но страшно оръжие.

Третият президент на Русия също посочи, че ще родината му ще продава стоки от първа необходимост на приятелските страни в рубли и в националните валути на контрагентите по съответствените курсове.

Медведев добави, че страната му има достатъчно запаси от храни и няма опасност от поява на дефицит. "Държавата ще продължи да подпомага селскостопанските производители", заяви той.

Зам.-председателят на Съвета по национална сигурност повтори тезата на властите в страната си, че икономическите санкции ще имат ефекта на бумеранга. "Тези ограничения ще ударят, страните, които ги наложиха", добави политикът.

Като неприятелски страни руските власти определиха членките на Европейския съюз, Великобритания, САЩ и други държави, наложили санкции срещу Москва заради нейната инвазия в Украйна.

Русия въведе санкции срещу ръководители на ЕС

Последвайте канала на

Валери Зайцев
11907 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.04.01 | 14:00

10
А бе човеко, нахранете най-после гладния Руски народ, защото петрол и газ не се яде, а после мислете какво ще правите, ако изобщо ви останат някакви излишъци от храна.
Еди Мърфи

2022.04.02 | 14:55

11
За нас какво ще кажеш бе нашият народ много ли е нахранен
Петров

2022.04.01 | 11:30

6
Едностранните санкции направиха долари и евро безполезни за Русия. Припадъците на истерията няма да го прекъснат: това ще бъде разрешено – но при условията на Русия. Месечен цикъл. Министерството на външните работи вече предупреди, че отказът да се плаща за газ в рубли ще доведе до сериозна глобална криза от неплащания и серийни фалити на световно ниво, адска верижна реакция от блокирани транзакции, замразяване на активи за обезпечение и закриване на кредитни линии. Какво ще се случи след това е частично предвидимо. Компаниите от ЕС ще получат новия набор от правила. Те ще имат време да разгледат документите и да вземат решение. Тези, които кажат „не“, автоматично ще бъдат изключени от получаване на директни доставки на руски газ – включително всички политико-икономически последици.

2022.04.01 | 12:12

9
По- глупаво и нескопосано облъчване трудно може да се намери. Прост си Петров., прост путинист си.
Бай Васо Сърбеца

2022.04.01 | 11:42

8
Духай ду ду, Джуджак.
Петров

2022.04.01 | 11:38

7
Все още не разполагаме с всички факти, но може да се докаже, че след години на внимателна оценка Путин е избрал наистина да фалира и да пречупи гърба на Запада – използвайки този трифект (предстоящ блицкриг в Донбас; американски лаборатории за биологично оръжие; Украйна, работеща относно ядрените оръжия) като casus belli. Замразяването на чуждестранните резерви трябваше да бъде прогнозирано, особено защото Руската централна банка увеличаваше резервите си от американски облигации от ноември миналата година. Тогава съществува сериозната възможност Москва да има достъп до „тайни” офшорни чуждестранни резерви – сложна матрица, изградена с помощта на китайски вътрешни лица. Внезапното преминаване от долари/евро към рубли беше хардкор геоикономическо джудо на олимпийско ниво. Путин примами колективния Запад да отприщи своята безумна истерична санкционна атака – и го насочи срещу опонента с един-единствен бърз ход.

2022.04.01 | 11:08

5
НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ.НЕ И НА АНГЛОСАКСИТЕ-ТЕХНИТЕ СА БЕЗКРАЙНИ!
Петров

2022.04.01 | 11:06

4
И така, за днес енергийното послание, лишено от орнаменти, теория и пропаганда – звучи така: ще бъде по-скъпо, по-тъмно, по-студено. И никой няма да ни помогне, докато печалбите ще бъдат спечелени от обичайните заподозрени.
Anonim

2022.04.01 | 10:49

3
Ne znaiat sega kakvo da izmisliat,nahrani si parvo tvoiat narod posle misli za drugite,nechtastnik.

2022.04.01 | 10:37

2
УЖАСНИ САНКЦИИ! Първо Русия да стигне щата Калифорния по БВП, и тогава да лае.
Северна Корея

2022.04.01 | 10:27

1
Най-после ще има хляб и за нас!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини