От Кремъл категорични: Няма да изнасяме газ безплатно, ще се плаща в рубли

  • 29 март 2022 14:55

  • 5138
  • 4
От Кремъл категорични: Няма да изнасяме газ безплатно, ще се плаща в рубли
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Москва е уверена, че на световния пазар няма по-добър газ от руския. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13390

Правителственият говорител подчерта пред медии, че Русия има интерес да продава газа си. Чуждестранните компании обаче трябва да разберат, че "икономическата война" срещу Русия е променила ситуацията, което означава, че те трябва да купуват рубли и да плащат за газа в руска валута, тъй като Москва търси начин да се предпази от санкциите, отбеляза той.  

"Газпром": Износът на руски газ за Европа през Украйна остава силен 

Песков отново подчерта, че Русия няма да изнася газ безплатно и каза, че Москва разработва начини, които да направят плащанията за синьото гориво прости, ясни и практични, като всички варианти трябва да бъдат готови до 31 март. 

Русия е подготвена за вероятността Европа да спре да купува руски енергийни суровини, каза Валентина Матвиенко, председател на горната камара на руския парламент. Ако Европа откаже да купува руски енергоносители, то Москва ще пренасочи доставките към Азия и други пазари, посочи тя. Москва обмисля план за действие, ако европейските контрагенти се откажат от газовите контракти с Русия, потвърди Песков. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5138 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Еми...

2022.03.29 | 15:35

1
От руZZия бяха "категорични", че ще има парад в Киев, "денацификация и демилитаризация", както и признаване на Крим за руски и Думбабве и Луганда за "независими", но се оказа, че няма такъв филм. Вместо това има бой по рушнята и пълен колапс на руската армия и икономика.
М

2022.04.02 | 11:34

4
абе ти май живееш в 8 век,….хахаха

2022.03.29 | 17:50

3
Пак си спал с крака в цокалото смешко

2022.03.29 | 16:11

2
Дрън-дрън....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини