Володимир Зеленски даде първо интервю за руски журналисти от началото на военните действия

  • 27 март 2022 21:23

  • 6440
  • 0
Володимир  Зеленски даде първо интервю за руски журналисти от началото на военните действия
82 2дни
© Getty (архив)

„Днес, през този месец, настъпи глобален, исторически, културен разрив", това каза Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в първото си интервю за руски журналисти от началото на войната, предаде НОВА ТВ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

"Разривът е глобален. Това не е просто война. Мисля, че това е много по-лошо”, каза още държавният глава

С президента на Украйна разговаряха главните редактори на "Медуза" Иван Колпаков, на телевизионния канал "Доджь" ("Дъжд") Тихон Дзядко, журналистът и писател Михаил Зигар, който зададе на Зеленски и един въпрос от името на главния редактор на "Новая газета" и нобелов лауреат Дмитрий Муратов, и кореспондентът на "Комерсант“ Владимир Соловьов.

Три от медиите (без "Комерсант") имат големи проблеми с властите в Москва, тъй като се опитват да водят независима политика.

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога също заяви, че е готов да обсъжда неутрален статут, статут на държава без ядрени оръжия, но ако получи гаранции за сигурност.

В преговорите с Русия се обсъжда и признаването на руския език за официален в Украйна, заяви Зеленски и допълни: "Споразумение с Русия възможно, само ако руските сили се изтеглят от страната", предаде БНР.

Киев: Следващият кръг преговори между с Русия ще се състои от 28 до 30 март в Турция

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6440 0

Свързани новини

Водещи новини