Русия ограничи достъпа до news.google.com на своя територия

  • 24 март 2022 07:31

  • 446
  • 1
Русия ограничи достъпа до news.google.com на своя територия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Достъпът до услугата News.Google е ограничен на територията на Руската федерация заради осигуряването на достъп до недостоверна информация за хода на "специалната военна операция" в Украйна. Това съобщи вчера руският медиен регулатор Роскомнадзор, цитиран от ТАСС и БТА.

Според съобщението тази мярка е била взета по настояване на генералната прокуратура на Русия. От регулатора отбелязаха, че руското законодателство предвижда наказателна отговорност за разпространяване на дезинформация за действията на въоръжените сили на Русия.

Москва поиска от ЮТюб да разблокира каналите на руските държавни медии

Администраторите на "Гугъл" потвърдиха, че "някои хора в Русия имат затруднения с достъпа до приложението Google News и уебсайта и това не се дължи на някакви технически проблеми от наша страна". От технологичната компания декларираха, че "работят усилено, за да запазят  услуги като News достъпни за хората в Русия възможно най-дълго", допълни Ройтерс. 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.24 | 08:49

1
В 2022г. СЕ СМЕНИ ИСТОРИЯТА !!! ОРЪЖИЕ НАСОЧЕНО КЪМ ДРУГИ СТРАНИ СЕ САМОВЗРИВЯВА НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА АГРЕСОР !!! ТОВА ЗАПОВЯДВАТ МИЛИАРДИТЕ ХОРА НА ЗЕМЯТА !!! ТОВА СТАВА И НЯМА СПИРАНЕ !!!

Добави коментар

Водещи новини