Владимир Путин е съгласен да се пращат доброволци в Украйна

  • 11 март 2022 11:42

  • 8915
  • 0
Владимир Путин е съгласен да се пращат доброволци в Украйна
80 1дни
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Аз съм съгласен с идеята в Украйна да се изпращат доброволци", каза Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13598

"Има много хора, които искат на доброволна основа да отпътуват за Донбас (район в Източна Украйна, части от който е контролиран от подкрепяните от Москва отцепници). Те искат да помогнат на хората там и при това безвъзмездно. Ето защо ние не трябва да ги възпрепятстваме да заминат в зоната на бойните действия", посочи още руският президент по време на съвещание на Съвета за национална сигурност.

По думите на държавния глава: Западните спонсори не прикриват набирането на наемници (които да се бият на страната на Киев). Те правят това, погазвайки грубо нормите на международното право.

След началото на руската агресия срещу Украйна президентът Володимир Зеленски призова за създаване на чуждестранен легион за отбрана на страната. Външният министър в Киев Дмитро Кулеба наскоро обяви, че в Украйна са пристигнали около 20 000 доброволци от 52 страни.

Днес на заседанието руският военен министър Сергей Шойгу заяви, че в така наречените Донецка и Луганска народни републики са получени около 16 000 заявки от чужди граждани, които искат да се бият на страната на сепаратистите. "Повечето от документите са подадени от граждани на страни в региона на Близкия изток", добави той.

Русия наема сирийци да се бият в Украйна

"Ние планираме да засилим охраната на западните ни граници. Генералният щаб разработи план за разполагане още жива сила и техника във връзка със засилената активност на НАТО в съседни ни страни", каза още Шойгу.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8915 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини