Посланикът на Украйна разкритикува визовата политика на Великобритания за бежанците

  • 09 март 2022 15:25

  • 1004
  • 4
Посланикът на Украйна разкритикува визовата политика на Великобритания за бежанците
© Novini.bg/Pixabay/GettyImages
Слушай новината Слушай новината

Посланикът на Украйна в Лондон заяви днес, че 100 000 украински бежанци може в крайна сметка да дойдат във Великобритания. Той призова британското правителство да облекчи условията за издаване на визи за хора, бягащи от конфликта с Русия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13554

Агенцията отбелязва, че руските въоръжени сили са подложили някои украински градове на безмилостни бомбардировки, което е довело до най-масовото разселване на хора в Европа след Втората световна война.

Много страни в други части на Европа позволиха на украинските бежанци да влизат без визи. Великобритания обаче изисква украинците да имат визи, а процесът на кандидатстване предизвика критики, че процедурата е твърде бавна и бюрократична.

Посланикът на Украйна в Лондон Вадим Пристайко каза, че разбира, че са необходими проверки за сигурност, но поиска да се опрости процесът за издаване на визи.

"Повечето хора нямат паспорти у себе си, домовете им са били бомбардирани, в моето посолство не печатаме паспорти", заяви той пред комисията на британския парламент по вътрешните работи.

Василев: Очакваме стотици хиляди бежанци

"В действителност, ако имате едногодишно дете, то определено не е терорист. Така че може да ги зачеркнете от списъка на потенциалните терористични рискове", подчерта Пристайко.

Запитан дали би искал да види самолет, пътуващ от Великобритания до Полша или Румъния, за да вземе бежанци, украинският посланик отговори: "Ако искате да изпратите самолети, изпратете (изтребители) Ф-16."

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1004 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.03.09 | 16:56

4
Много ясно! Той рошльото Борис може само да се пеняви! Нали затова излязоха от ЕС, а после се оказа, че няма кой да им работи! На почит са черните. Украинците много им бледнеят!
KASKETA se eNASRAL u KILTORA

2022.03.09 | 16:41

3
Над смълчаните полета Е..б..а..Т Х,У,,Й,Ль О в д.у.п.е.т.о . Писан пиян Казак премина бялата пъртина. Зън, зън, зън, зън, бялата пъртина. Тепат Рушляците игриви, мятат заскрежени гриви, път из преспите се вие, Х,У,,Й,Ль О в селото се крие. Зън, зън, зън, зън, в селото се крие. Крематориумчета в снега се гушат, а коминчетата пушат, сякаш Рушляци са запрели пухкави къдели. Зън, зън, зън, зън, Пухкави къдели.
Па да

2022.03.09 | 15:36

2
Тотрябвали са им укрофашисти! Че си нямат свои!

2022.03.09 | 15:30

1
Е бежанци сега не щели,голям праз,нали им ръкопляскаха на украинците,е стига им толкова,всеки да си гледа интереса,демокрация и свободен пазар кво да правиш.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини