Българин в Киев: Надявам се днес кошмарът да свърши

  • 28 февруари 2022 07:41

  • 4342
  • 3
© Gettyimages/архив

„Надявам се днес да е последният ден на този кошмар“, заяви пред бТВ земеделският производител Борислав Петков, който по злочесто стечение на обстоятелствата се оказва блокиран украинската столица Киев при започването на войната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

„Трудностите са породени от това, че в последните 3-4 дни Киев е обсаден и обграден от украинската армия и не допускаха никой да напусне града. Трябваше да се обърнем към посолството за помощ за нашите евакуации. Към момента все още не сме евакуирани поради факта, че все още тече комендантският час, който беше наложен преди ден и половина“, каза Петков.

Според него именно комендантският час е основна причина за забавянето на евакуацията на българите от града, тъй като е възпрепятствал влизането на изпратените от София автобуси.

Кличко наложи нов вечерен час в Киев - всеки по улиците след 17.00 ч. се счита за враг

По думите му през последните дни комуникацията с българските власти се е подобрила.

Българинът сподели, че условията в бомбоубежището, където е прекарал голяма част от последните дни, са добри, има интернет и е поддържал връзка със своите близки у дома.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4342 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.28 | 14:04

3
Русия обяви официално коридор за евакуация от Киев.Неизползването му от нашето посолство не означава, че Русия е виновна. Никоя Европейска страна не съобщава за повишен радиационен фон.

2022.02.28 | 08:13

1
Краварите дето са истинските виновници за тази война в Европа сега потриват доволно ръце и очакват събирането на парсата,сега сумати украинска и руска сволач ще се натика в европа и на тях ще трябва да им се помага като на ислямската сволач.А краварите само ще обират парсата,ще си пробутат скъпия шистов гас дето никой не го иска.
Фалит

2022.02.28 | 10:44

2
Тъкмо ще имаме мед сестри от Украйна и евтини руски жени. Тя Раша вече я няма на икономическата карта.. африканска икономика стана

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини