Лукашенко: Беларус ще купи военно оборудване от Русия през следващите години

  • 22 февруари 2022 17:43

  • 2703
  • 2
Лукашенко: Беларус ще купи военно оборудване от Русия през следващите години
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Беларус планира през следващите години да купи от Русия военни хеликоптери, самолети и системи за противовъздушна отбрана, каза беларуският президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13567

Според беларуската информационна агенция Белта Лукашенко е казал, че иска да засили военното сътрудничество с Русия, за да подобри Беларус отбранителните си способности във време на нарастващо напрежение в Европа след признаването от Москва на двата сепаратистки района в Източна Украйна за независими.

На тържествено събрание по случай Деня на защитниците на Отечеството и въоръжените сили президентът заяви, че в близките няколко години Беларус планира да купи и да достави на въоръжените сили най-съвременно оръжие, включително самолети Су-30СМ (доставката им приключва още в края на тази година), десетки хеликоптери, зенитни ракетни комплекси "Тор-М2", посочва Белта.

Лукашенко каза, че се проучва възможността за снабдяване на беларуските въоръжени сили със съвременни зенитни ракетни комплекси С-400 "Триумф", отбелязва БТА.

Александър Лукашенко: Ако Киев почне война в Източна Украйна, армията ни ще действа с руската

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2703 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лайношенко

2022.02.22 | 18:01

2
Болшевишки минетчия
Тенев

2022.02.22 | 17:59

1
Ще ви го подарят

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини