Сергей Лавров: Русия съзнателно демонстрира сила

  • 16 февруари 2022 09:53

  • 2711
  • 2
Сергей Лавров: Русия съзнателно демонстрира сила
© Getty (архив)

"Нашата страна демонтира сила съзнателно", каза руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи пред московския вестник "Комерсант".  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13989

С тези думи дипломат номер едно коментира ученията на руските въоръжени сили в погранични с Украйна райони. "Ние демонстрираме сила съзнателно, за да може Западът да разбере следното – Руската федерация има сериозното намерение да се защитава", заяви той.

Министърът на външните работи също подчерта: Маневрите, които провеждат нашите  въоръжени сили, заявявам на територията на Руската федерация и в съответствие със своите собствени планове, започват и завършват в рамките на съответните графици. Маневрите се провеждат независимо от това кой какво мисли и кой истерясва и кой действа като информационен терорист.

Да припомним, вчера военното министерство в Москва обяви за финализиране на ученията по границите с Украйна. Маневрите предизвикаха опасения у Киев, САЩ, НАТО и Европейски съюз, че Русия подготвя инвазия в съседната  си страна.

Байдън: Руска атака срещу Украйна все още е възможна

Руските въоръжени сили в същото време продължават маневрите си в Беларус, край бреговете на Норвегия и в Сирия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.16 | 13:53

2
'Маневрите, които провеждат нашите въоръжени сили, заявявам на територията на Руската федерация' и две изречения по-късно 'Руските въоръжени сили в същото време продължават маневрите си в Беларус, край бреговете на Норвегия и в Сирия.' Явно тяхната територия е само в главите им - каквото си харесат, тяхно си е. Крим....
да ти го начука

2022.02.16 | 10:12

1
НАТО наб и просия,че си играете с огъня изроди

Добави коментар

Водещи новини