Путин държал Макрон на дистанция заради отказ на френския президент да си направи ПСР тест в Москва

  • 10 февруари 2022 20:55

  • 3484
  • 0
Путин държал Макрон на дистанция заради отказ на френския президент да си направи ПСР тест в Москва
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Френският президент Еманюел Макрон отхвърлил искането на Кремъл да се подложи на тест за коронавирус, когато пристигна в Москва за среща с Владимир Путин тази седмица, поради което бил държан на разстояние от руския си колега, казаха пред Ройтерс два източника от обкръжението на Макрон.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13374

Наблюдатели останаха учудени от снимките на Макрон и Путин, седящи в противоположните краища на 4-метрова маса, когато двамата обсъдиха в понеделник кризата около Украйна. Някои дипломати и други предположиха, че по този начин Путин може би е искал да изпрати дипломатическо послание.

Според Путин някои идеи на Макрон може да позволят напредък

Два източника, които са запознати със здравния протокол на френския президент, обаче заявиха пред Ройтерс, че на Макрон е било дадено право на избор: или да приеме ПСР тест, направен от руския власти, и да му бъде позволено да бъде по-близо до Путин; или да откаже, при което ще трябва да спазва по-строги изисквания за социална дистанция.

"Знаехме много добре, че това означава, че няма да има ръкостискане, но пък ще е налице дълга маса. Не можехме обаче да приемем да се доберат до ДНК на президента", каза един от източниците на Ройтерс.

Говорител на Кремъл не отговорил на запитване на агенцията за коментар.

Вторият източник от обкръжението на Макрон посочи, че той си е направил ПСР тест преди да замине. След като френският президент пристигнал в Русия, неговият лекар му направил бърз тест.

Последвайте канала на

Novini.bg
3484 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини