Порошенко отхвърли оферта от Путин за политическо убежище

  • 08 февруари 2022 16:53

  • 1957
  • 0
Порошенко отхвърли оферта от Путин за политическо убежище
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Бившият президент на Украйна Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, който е заподозрян в държавна измяна, отговори на предложението на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През за предоставяне на политическо убежище, съобщи „Украинская правда“.

В пост във Фейсбук Порошенко пише, че преследвайки проевропейската опозиция в Украйна, президентът Володимир Зеленски иска да направи подарък на Путин, и сега Путин е потвърдил това.

„Съветвам Валодимир Александрович (Зеленски) да спре да радва Путин и да се заеме със защитата на страната. И да насочи именно натам своите усилия и усилията на правоохранителните органи, които сега се занимават повече с Порошенко, отколкото с руската заплаха.

А Владимир Владимирович най-накрая да разбере, че ние тук в Украйна, сами ще се разберем. И че вечната руска практика „да се грижи“ за украинската политика и политици отдавна трябваше да е прекратена“, написа Порошенко.

На пресконференция с френския си колега Еманюел Макрон късно в понеделник Путин заяви, че казал на Порошенко, когато е бил президент на Украйна, че „ако при него в бъдеще се стигне до усложнения, Русия е готова да му предостави политическо убежище.

Според Путин някои идеи на Макрон може да позволят напредък

Тогава Порошенко иронизирал темата. „Но сега искам да потвърдят своите предложения, без оглед на нашите сериозни различия по този въпрос, по въпроса за урегулиране на Донбас“, каза още руският президент, цитиран от ТАСС.

Путин уточни, че предлага на Порошенко убежище по хуманитарни причини, отбелязва БНР.

Константин Тодоров
1957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини